4 põhjust, miks proovida eelkõige kundalini joogat

Copy
Liina Ravneet Elvik.
Liina Ravneet Elvik. Foto: Erakogu

Iidsed joogatarkused õpetavad, kuidas elada õnneliku, elurõõmsa, terve, armastava ja kartmatuna, mõista ja hoida harmoonilises tasakaalus keha ja meelt ning suhteid iseenda ja teistega. Joogaõpetaja Liina Ravneet Elviku raamatust «Kundalini jooga» leiab hulganisti spetsiaalseid joogatehnikaid ja tööriistu, kuidas laadida ennast energiaga ja visata seljast stressirüü.

Miks soovitab joogaõpetaja proovida just kundalini joogat?

Keegi ei saa sulle öelda, millist joogastiili praktiseerima peaksid. Vaid omaenda kogemuse kaudu saad leida selle kõige õigema. Siin on raamatust vaid mõned märksõnad, miks Liina ise just kundalini joogasse armus.

Sinu olemuse kompleksvitamiin

Suurem osa neist arvukatest joogastiilidest, mida tänapäeval kohtab, rõhutab vaid üht osa tervikust. Mõni tähtsustab kehalist tegevust, mõni keskendub helile, mõnes kasutatakse visuaalseid kujundeid. Neid võib endale ette kujutada kui teemanti eri tahke. Iidsed pühakirjad kirjutavad, et kundalini jooga ongi teemant.

Kiirtee

Kundalini jooga on kui kiirtee, et luua harmooniat ning ühendust keha, meele ja hinge vahel. See tähendab aga ka seda, et kundalini jooga ei hellita. Kui sinu kehas, meeles või hinges on kinnijäämisi, sinu tõelise olemusega vastuolus mustreid ja blokeeringuid, siis toob see need nähtavale, puhastab ja vabastab. On öeldud, et kundalini jooga teeb ühe aastaga ära selle töö, milleks muidu kuluks kakskümmend.

Elumeresurf

Elu pole muud kui vibratsioon. See on rada, mis vibreerib üles-alla nagu laine. Sa võid küll mõelda, et kui istud tasa oma paadis, on kõik kontrolli all. Aga kui tuleb torm ja pöörab paadi külili, upud sa lainetesse. Kundalini jooga õpetab elulainetel surfama, kinkides võitmatu surfilaua – neutraalse meele. Seda hooldades ja regulaarselt tugevamaks muutes on elus kõik võimalik. Ükskõik kui kõrge on parasjagu lainehari või kui sügav on kuristik, neutraalse meelega ujud sa kõigest välja.

Seebiooperitest vabaks

Vahel oleme sõltuvuses draamadest oma elus. Kui neid liiga väheks jääb, hakkame neid ise juurde tekitama. Et siis end «elusana» tunda. Teadlased väidavad, et kui oleme pikka aega mänginud näiteks abitu ja üksildase ohvri rolli, tekivad meie ajju teatud kindlad ühendusteed justkui sissetallatud vaod. Ja edaspidi me muudkui otsime alateadlikult uusi võimalusi, kuidas end taas abitu ja üksildasena tunda, sest nendes vagudes ringijalutamine pakub naudingut millestki tuttavast. Joogapraktikaga lood sa oma meeles uued ja toetavamad teerajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles