MIKS PETETAKSE? ⟩ Perenõustaja Kärt Kase uus käsiraamat aitab petmisest üle saada ja eluga edasi minna

Copy
Pereterapeut Kärt Kase.
Pereterapeut Kärt Kase. Foto: Pilt Elu24 videost

Lähipäevil näeb ilmavalgust perenõustaja Kärt Kase uus käsiraamat «Miks petetakse? Käsiraamat ennetuseks ja lahenduseks».

Kärt Kase, «Miks petetakse?».
Kärt Kase, «Miks petetakse?». Foto: Raamat

Psühholoog-pereterapeut Kärt Kase pakkus oma esimeses raamatus «Suhteaudit: käsiraamat paaridele» lugejale välja viisi, kuidas ära tunda võimalikke probleemkohti paarisuhtes. Seejärel ilmunud teises raamatus «Kuidas hoida armastust?» lähtus autor sellest, et partnerite olulised suhtevajadused on rahuldamata. Raamat võitis 2017. aasta kirjanduskonkursil Bestseller aimekirjanduse žanris I koha.

Õige pea jõuab poelettidele terapeudi kolmas käsiraamat, milles seekord käsitletakse petmist. Kui partnerite olulised vajadused on suhtes katmata, võib see viia suhte lõpu või kõrvalsuhteni, mistõttu on oluline oma suhteprobleemidega teadlikult tegeleda. «Käesolev raamat lähtub sellest, et petmine on toimunud ja kõrvalsuhe ilmsiks tulnud,» selgitab autor, kuidas ta jätkab uues raamatus lugejate harimist. «Kirjeldan lugude kaudu kõrvalsuhte tüüpe, tutvustan, mida teadlased petmise kohta teavad, selgitan, kuidas erinevad teraapiad ja praktikad kõrvalhüppe teemat lahti harutavad, ning toon lugejani ka mõned Eesti paaride lood sellest, kuidas nad petmisest üle said ja suhet jätkasid.»

Kase sõnul on raamat nii neile, kellele teema on tuttav, kui ka neile, kellel otsene kogemus puudub, aga kes lähtuvad hoiakust «tunne oma vaenlast». «Isegi kui petmise teema üldse ei kõneta, on lugejal ainulaadne võimalus õppida mõistma kaheksat teraapia-praktika põhiolemust,» usub autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles