Epp Petrone ja Väike Myy paljastavad «Meie taluelu» saladuse

Copy
Epp Petrone.
Epp Petrone. Foto: Arvo Meeks

Ilmunud on meie uue, Eestimaa lugude sarja järgmine teos – «Meie taluelu». «Ühest küljest on see nipikogumik ja teisalt juturaamat, lisaks on oluline ka maaelu hingeline tasand,» kirjeldab üks autoritest, kirjastaja Epp Petrone nii seda raamatut kui ka kogu «Meie» sarja.

«Julgustan lugema ka neid, kes linnas elavad. Paljastan saladuse: maaelu on sama hull ja põnev nagu ümbermaailmareis, lihtsalt seiklused on teisel tasandil,» ütleb ta. «Välismaalaste asemel on tegelasteks kuulujutuhimulised kanad, lollusi tegev kits, surematud kapsaliblikad, anorektilised tomatitaimed... Aga ka kanakull, kes üritab karja liikmeks saada, ja üllatavalt rumalad haned. Draamat jätkub!» lubab autor.

Epp Petrone, Väike Myy, «Meie taluelu».
Epp Petrone, Väike Myy, «Meie taluelu». Foto: Petrone Print

«Meie taluelu» on üles ehitatud kirjavahetusena. Kolmandat aastat oma talus täiskohaga elav Epp katsetab ja küsib, talle vastab metsa taga elav memm Ülle Solovjova, hüüdnimega Väike Myy.

«Möödunud aasta ja koroonaaeg õpetasid, et lihtsaid tarkusi tuleb alles hoida,» sõnab Ülle. «Minu vaieldamatuks lemmikuks on peatükid, kus rääkisin tööriistade tegemisest ja hooldamisest ning heinateost – kõik need teadmised kraamisin välja kuskilt mälusoppidest. Vahel oli endalegi üllatus, et salves on päris täpsed lapsepõlvemälestused, ja tean, kuidas ja kelle käest ma seda omal ajal õppisin.»

Varem on «Meie» sarjas ilmunud «Meie mesilased» ja «Meie kalkunid».

Facebooki videoklipis saab vaadata, kuidas autorid toanurgas oma raamatut esitlesid, kolmandaks jutuseltsiliseks on «taluelu-konsultant ja tulevane memm» Maria Petrone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles