Kus on sinu parim sõber?

Copy
Foto: Shutterstock

Heli Künnapase romantilise lühiromaani «Jõulud parima sõbraga» peategelane Lilian on naine, kes ühelt poolt on oma eluga madalpunktis. Teisalt aga saab hakkama suure hulga vastutusega, millega ehk ei peaks. Nii võiks ta samal ajal paljudele eeskujuks olla.

Naine ootab oma elus pöördepunkti, mil kõik paremuse poole liikuma hakkab. No nagu filmides. Igas filmis või raamatus on ju see koht, kus kõige hullemad asjad juhtuvad ära ja edasi läheb vaid paremaks. Mõnikord mõne tagasilangusega, aga ikkagi paremaks. See ongi hetk, mida Lilian oma elus ootab.

Heli Künnapas, «Jõulud parima sõbraga».
Heli Künnapas, «Jõulud parima sõbraga». Foto: Raamat

Seni tuleb tal mitmel kohal töötamisega enda ja kolme lapse ülalpidamiseks raha teenida, samal ajal laste isadega erinevatel teemadel vaieldes. Olukord, millega peavad paljud naised igapäevaselt tegelema.

Ühel hetkel ilmub Liliani ellu aga Andreas ja tema koerad. See on mees, kes naiselt küsib: «Kes sinu eest hoolitseb ja sinu pärast muretseb?» Kas see on naise oodatud pöördepunkt? Või teeb teistsuguse mehega kohtumine ta elu hoopis hullemaks?

Andreas näitab Lilianile, mida sõprus päriselt tähendab ning kus naise parim sõber ennast peidab. Kas Lilianil õnnestub parim sõber üles leida ning veeta jõulud parima sõbraga? Sellest kõigest räägibki romantiline lühiromaan «Jõulud parima sõbraga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles