Tallinna Keskraamatukogu «Loeme ette» kampaania pälvis Euroopa Kodaniku auhinna

Copy
Lapsed juttu kuulamas.
Lapsed juttu kuulamas. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Kampaania «Loeme ette» raames loeti lastele raamatuid kas telefonis või videosilla (Skype, Facebook) vahendusel. Laps sai ise valida raamatu ja raamatukoguhoidja, kellega ta suhelda soovis. Lisaks ettelugemisele ja videokõne puhul ka illustratsioonide näitamisele vestlesid raamatukoguhoidjad lastega igapäevastest asjadest.

Tallinna Keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Merle Tanilsoo: «Kõik raamatukoguhoidjad armastavad lastele kirjandust soovitada ja nendega raamatutest rääkida. Suletud uste taga oli ainuvõimalik lahendus seda teha telefoni teel või veel parem - videosilla vahendusel, et saaksime raamatuid ka lastele näidata. Meil on väga hea meel, et saime sel moel paljudele peredele toeks olla.»

Raamatukoguhoidjatele helistasid nii lasteaiaealised kui ka algklasside õpilased. Oli ka päris pisikesi kuulajaid, kes ei käinud veel  isegi lasteaias. 23. märtsist 1. maini toimunud ettelugemismaratoni jooksul oli laste kõnesid üle Eesti ligemale 700. Ent laste ja vanemate soovil jätkab keskraamatukogu projektiga tänaseni.

Euroopa Kodaniku auhinnast

Euroopa Kodaniku auhinda annab välja Euroopa Parlament. Sellega tunnustatakse inimesi ja organisatsioone, kes edendavad kodanike vastastikust arusaamist ja ühiskonna sidusust. Sel aastal pöörati mõistagi rohkem tähelepanu projektidele, mis olid seotud koroonakriisiga seotud probleemide lahendamisega.

Auhinnaga kaasneb Euroopa Kodaniku medal, samuti kutsutakse laureaadid auhinnatseremooniale Brüsselisse või Strasbourgi.

Varasematel aastatel on Eestist auhinna pälvinud:

  • Raissa Murumets - venekeelsete laste integratsiooni edendamise ja abivajajatele supiköögi avamise eest.
  • Katri Raik - Eesti ühiskonna sidususe suurendamise ning vene rahvusest inimeste integreerumise toetamise eest.
  • Urmo Kübar - kodanikuühenduste koostöö tugevdamise eest.
  • David Vseviov - ajaloo mäletamisele ja mõtestamisele pühendumuse eest.
  • Sihtasutus Teeme Ära - maailmas ainulaadse koristuskampaania projekti käivitamise eest.
  • Ühiskonnaõpetuse ja ajaloo õpetaja Dmitri Rõbakov - Euroopa Liidu tutvustamise eest nii Eesti vene õppekeelega koolide õpetajatele kui õpilastele.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles