Pildiraamat, mis areneb koos lapsega

, Kirjanik, M.Sc
Copy
«Minu maailma pildiraamat». Autor Alain Grée, tõlkija Kadri Rahusaar, 79 lk, Koolibri, 2021.
«Minu maailma pildiraamat». Autor Alain Grée, tõlkija Kadri Rahusaar, 79 lk, Koolibri, 2021. Foto: Kristina Sarapuu

Prantsuse kirjaniku ja illustraatori Alain Grée raamat «Minu maailma pildiraamat» tutvustab ümbritsevat maailma piltide kaudu, pakkudes juurde ka päris head sõnavara. See minientsüklopeedia piltides on suurepärane raamat, mida vaadata lapsega, kes on veel liiga kärsitu, et kuulata lugusid.

Lasteraamatutelt oodatakse tihti selget ja õpetlikku lugu, samas on raamatust, mis kujutlusvõime tööle paneb, rohkemgi kasu. «Minu maailma pildiraamat» sisaldab hõredalt  teksti, kuid vaadata on selles palju – värvilised pildid pakuvad ohtralt võimalusi erinevaid teemasid jutuks võtta, peatuda mitmesugustel detailidel, ärgitada last maailma kohta küsima ja mõtisklema ning ka ise lugusid välja mõtlema.

«Minu maailma pildiraamat» on selgelt lasteraamat, kuid see võiks ka lapsevanemat pisut proovile panna. Siia-sinna on piltide vahele pikitud huvitavaid fakte erinevate teemade kohta, kuid soovitan ettelugejal ka veidi guugeldada, mälu värskendada ja ennast ise maailma mõne aspektiga rohkem kurssi viia. Lapsed on nõudlik publik ning nad oskavad väga teraseid küsimusi küsida. Lapates raamatut jäin mitmes kohas mõtlema, kui palju oskaksin käigu pealt rääkida näiteks sipelgate elust, kanuudest, diiselrongidest, erinevatest spordialadest (reeglid, varustus), põllutöödest või mereelustikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles