3 lihtsat harjutust, mis panevad mõtlema nagu miljonär

Copy
Foto: Shutterstock

T. Harv Ekeri raamat «Miljonäri mõtteviisi saladused» pakub uusi mõtlemise kontseptsioone ja ütleb sirgjooneliselt: «Anna mulle viis minutit ja ma võin ennustada sinu finantsilist tulevikku terveks eluks». Autori meetod selleks on sinu rahalise mõtlemise ja edusse suhtumise hindamine.

Eker kirjutab raamatus, et meil kõigil on oma nähtamatu suhtumine rahasse ja edusse, mis loob aga nähtavaid tulemusi. Sa võid teada kõike turundusest, müügist, läbirääkimistest, aktsiatest, kinnisvarast ja finantsmaailmast, kuid kui sinu alateadlik suhtumine rahasse ei ole orienteeritud edule, ei saavuta sa ka nähtavaid tulemusi või lausa kaotad raha järjepidevalt. Hea uudis on aga see, et sinu rahalist termostaati on võimalik alati muuta.

Siin on sulle autori poolt kolm miljonäri mõtteviisi harjutust. Kuidas miljonärid siis mõtlevad? Proovi järele!

Miljonäri mõtteviisi harjutused

1. Astu mängu.

Otsusta, mis valdkonnas või mis projektiga sa tegeleda tahad. Ükskõik, mida sa siiani ootasid, unusta see. Alusta kohe sellega, mis sul olemas on. Kui võimalik, alusta kellegi alluvuses või koos kellegagi, et sa saaksid valdkonda tundma õppida. Kui sa oled seda juba teinud, siis ära enam viivita. Hakka tegutsema!

2. Harjuta optimismi.

Ignoreeri täna kõike, mida sulle probleemidest või takistustest räägitakse ja leia neis uusi võimalusi. Sa ajad pessimistlikud inimesed sellega küll lausa hulluks, aga vahet ju pole. Nad ise on selles süüdi!

3. Keskendu sellele, mis sul on, mitte sellele, mida pole.

Koosta nimekiri kümnest asjast, mille üle sa tänulik oled ning loe need valjusti ette. Seejärel loe seda nimekirja järgneva kolmekümne päeva jooksul igal hommikul. Kui sa ei hinda seda, mis sul juba olemas on, ei saa sa midagi juurde ega vajagi neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles