Pöörane reisija Kerli Nõu avaldas uue raamatu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Raamatu "Mina ja maailm" autor Kerli Nõu.
Raamatu "Mina ja maailm" autor Kerli Nõu. Foto: Sille Annuk

Maailmarändur ja kirjanik Kerli Nõu sai valmis uue raamatu, milles jagab oma reisiseiklusi ja tutvustab lugejale maailma põnevamaid paiku oma pilgu läbi.

«Mina ja maailm. Valitud lugusid 102 riigist».
«Mina ja maailm. Valitud lugusid 102 riigist». Foto: Raamat

«Mina ja maailm. Valitud lugusid 102 riigist» II osas jagab 37-aastane Kerli Nõu muljeid maailma madalaimast paigast, Surnumere äärest Iisraelis, vulkaanikraatri seest Islandilt, jalutab külg ees Bill Gatesi poolt maailma õudust tekitavamaks paigaks ristitud Lõuna-Koera ja Põhja-Korea vahelise piiri maaalusest kaevikus number kolm, ristleb maailma paremikku kuuluvatel kruiisilaevadel. 

Teosest selgub, miks isad Tongal ei või tütreid kallistada, kui lühike on maailma lühim liinilend, millises riigis võib avalikus kohas särgita viibimise eest türmi sattuda ja millest Bora Bora ookeanilainte kohale ehitatud bungalod tegelikult alguse said.

Teose II osas on kaetud 40 riiki, sealhulgas üksinda reisitud viis nädalat ümber maailma. 2017. aastal ilmunud «Mina ja maailm» esimeses osas oli juttu 55 maast. 

Kerli Nõu on oma vanuseklassis enim reisinud eestlane, kes on külastanud kõiki seitset kontinenti (ka Antarktikat), sõitnud rongiga mööda Trans-Siberi raudteed Pekingist Moskvasse, luksuslikema Rovose rongiga Aafrikas Lõuna-Aafrika Vabariigist Zimbabwesse, ristelnud maailma parimate kruiisilaevade hulka kuuluval Seabourn Questil läbi Suessi kanali Dubaist Veneetsiasse ja Silversea laevaga Hongkongist Singapuri.

Värske raamat ilmus 2020. aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles