GALERII ⟩ Kalle Klandorf: «Palgasõdur. Pirita tüdruk» käsitleb laste vastu suunatud vägivallajuhtumeid

Copy

13. detsembril esitles endine kriminaalpolitseinik, eriteenistuse juht ja Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf Pirita Jõuluturul oma põnevusromaanide sarja «Palgasõdur» kuuendat osa nimega «Pirita tüdruk». Sedapuhku käsitleb raamat üht räigemat kuriteoliiki maailmas – laste vastu suunatud vägivalda – ja avab ühtlasi ka kuidas politsei taoliste kuritegudega tegeleb.

Kalle Klandorf, «Pirita tüdruk».
Kalle Klandorf, «Pirita tüdruk». Foto: Raamat

«Viimasel ajal oleme ühiskonnas taas rohkem rääkinud laste vastu suunatud vägivallast, mis on väga oluline ja aitab kaasa sellele, et nii noored lapsevanemad kui ka lapsed ise oskaks paremini ohte näha. Sedapuhku tuleb ka minu raamatu süžee mitmest taolisest laste vastu suunatud raskest kuriteost, mida mul on tulnud oma miilitsa ja politseikarjääri jooksul lahendada,» nendib Klandorf ja loodab, et ka põnevusromaani kaudu on võimalik ennetustööd teha.

«2020. aasta kevadel ilmunud «Laste ja noorte seksuaalse väärkohtlemise hoiakute ja kogemuste uuring» räägib, et vähemalt ühel korral vähemalt ühte seksuaalse väärkohtlemise liiki oli viimase 12 kuu jooksul internetis kogenud 45% 16–26-aastastest noortest ja elu jooksul väljaspool internetti vähemalt üht liiki seksuaalse väärkohtlemise ohvriks (seksuaalse ahistamise ja/või seksuaalvägivalla) on langenud 45% tänastest 16–26-aastastest Eesti noortest. Kusjuures märkimisväärne hulk (17%) noortest kogeb seksuaalset väärkohtlemist esimest korda juba enne 12-aastaseks saamist. «Need ei ole sugugi ilusad numbrid ja kõnelevad sellest, et me peame oma lastele rääkima selgemalt neid varitsevatest ohtudest, mis on nii Internetis kui ka päriselus,» räägib raamatu autor Klandorf.

«Palgasõdur» kuuenda raamatu tegevus toimub 1990. aastatel. Bussiga koju Piritale sõites on jäänud kadunuks 8-aastane tüdruk. Kuivõrd taolised kuriteod lõppevad enamasti traagiliselt, on kriminaalpolitsei komissar Mändmaa meel mõru. Endiselt tegutseb Tallinnas aktiivselt ka GRU kindral Nikolai Dmitrievitš, kes on suutnud sokutada «oma inimesed» nii mõnelegi kõrgele kohale Eesti politseis ja kaitseväes. Kuid ikka ja jälle jääb kindralile ette kriminaalpolitsei komissar Mändmaa, kes pole nõustunud vaenelaste luureorganisatsiooniga koostööd tegema. Palgasõdur viib aga endiselt täide GRU kindrali valgustkartvaid käske.

Kalle Klandorfil on ilmunud järgmised raamatud:

Uuri lähemalt Kalle Klandorfi autori-veebilehte aadressil klandorf.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles