GALERII Raamatuillustraator Sirly Oder avas personaalnäituse

Copy

Telliskivi Loomelinnaku galeriis avas enda personaalnäituse lasteraamatute «Eia seiklus Tondikakul» ja «Seitsme maa ja mere taha» illustraator Sirly Oder. «Õudsed ja armsad illustratsioonid» koondab kunstniku enda lemmikpildid seitsmest erinevast raamatust ning näha saab teekonda must-valge-halli viiekümnest varjundist säravate värviplahvatusteni. 

Pühapäeval, 6. detsembril kell 14.00 toimub näitusel ringkäik kunstnikuga. Võimalus on küsida ka raamatutesse autogrammi ja igasuguseid küsimusi, mis siiani vaid mõtteis mõlkunud. Näitusel saab ka värvida pilti hiljuti ilmunud «Eia seiklus Tondikakul» värviraamatust.

Foto: Sirly Oder

Sirly Oder on noor illustraator, kes on raamatutele pilte loonud viimased neli aastat. Sirly töömeetod on süstemaatiline ning tema joonistused valmivad käsitsi akvarelltehnikas. Ühe joonistuse valmimine võib võtta kuni 12 tundi täpset tööd. Joonistada tuleb ettevaatlikult ja läbimõeldult, sest mitte-digitaalne meetod välistab ka «kustuta» nupu kasutamise. «Minu kõige suurem soov on tekitada oma piltidega tahtmist raamatusse sukeldada ja seda edasi uurida,» kirjeldab Sirly Oder oma missiooni.

Sirly illustratsioonid on väljas Telliskivi Loomelinnaku ostutänaval ehk kohe raamatupoe Puänt kõrval. Näitus on avatud iga päev kuni 15. jaanuarini 2021. Soovitame näitusele minnes kanda maski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles