Ekspert: kõrgid, ebarealistlikud ja jäigad juhid on pikas plaanis harva edukad

Copy
Foto: Shutterstock

John C. Maxwelli raamatust «Liidrite kuldaväärt tarkus» leiab arukaid juhiseid, kuidas olla parem liider, juhtida oma elu ja äri, olla ühendaja ja elada nii, et sa ei töötaks päevagi oma elust. Avaldame Maxwelli nõuanded iseenda paremaks juhtimiseks.

Tõde on see, et mistahes alal edu saavutamiseks peame õppima endal ise tee pealt eest ära tulema. See kehtib nii juhtide kui ka kõigi teiste kohta.

Õpi järgimist

Piiskop Fulton J. Sheen ütles: «Tsivilisatsioon on alati ohus, kui käsuõiguse saavad need, kes pole kunagi õppinud kuuletuma.» Ainult see, kes on hea järgija, teab, kuidas teisi hästi juhtida. Hea juhtimine eeldab selle maailma mõistmist, milles järgijad elavad. Sa mõistad inimesi, sest oled kõndinud nende kingades. Tead, mida tähendab olla meelevalla all ja tajud, kuidas seda õigesti rakendada. Seevastu juhid, kes pole ise kunagi olnud head järgijad ega meelevallale allunud, kipuvad olema kõrgid, ebarealistlikud, jäigad ja autokraatlikud. Kui see on sinu juhtimisstiil, tuleb sul sügavamalt endasse vaadata. Sellised juhid on pikas plaanis harva edukad. Nad võõrduvad oma järgijatest, kolleegidest ja juhtidest. Õpi alluma teiste inimeste juhtimisele ja sa muutud enam alandlikumaks – ja paremaks – juhiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles