Soomlased kirjutavad Eesti teekonnast Euroopa Liidu ja NATO liikmeks saamisel

Copy
Eesti, Euroopa Liidu ja NATO lipp.
Eesti, Euroopa Liidu ja NATO lipp. Foto: Meelis Meilbaum

Soomes on värskelt ilmunud estofiilide ja teabekirjanike, Eesti ühiskonna ning poliitikaelu asjatundjate Jari P. Havia ja Hannu Oittineni uus raamat «Muutosten vuodet. Viron tie Euroopan unioniin ja Natoon 1995–2005». Raamatu on välja andnud kirjastus Tallinna-kustannus Oy.

Jari P. Havia ja Hannu Oittinen, «Muutosten vuodet. Viron tie Euroopan unioniin ja Natoon 1995–2005».
Jari P. Havia ja Hannu Oittinen, «Muutosten vuodet. Viron tie Euroopan unioniin ja Natoon 1995–2005». Foto: Raamat

Raamatus antakse põhjalik ülevaade Eesti teekonnast Euroopa ühispere täieõiguslikuks liikmeks ja riigi arengust uues läänelikus suunas aastatel 1995–2005. Hoolimata sellest, et käsitletud on kitsamat perioodi Eesti arengus, on teemade taustad avatud laiemalt ja antud ülevaade ka riigi tulevikuperspektiividest. Keskendutud on Eesti poliitikas toimunule, Eesti ja Venemaa piiriküsimusele, Euroopa Liidu, NATO, haridussüsteemi, kultuuri- ja usueluga seotud probleemidele. Raamatu tekstile on lisatud 45 fotot, millest paljusid pole varem Soomes avaldatud.

Jari Havia ja Hannu Oittineni eelmises ühiselt kirjutatud raamatus «Ratkaisun vuodet. Naapurimme Viron tie itsenäisyyden palauttamiseen» (2016) oli lahti räägitud temaatika ja põhjused, tänu millele õnnestus Eestil taastada oma riiklik iseseisvus.

Jari Havia on aastaid välja andnud ülevaateraamatuid Eesti kohta, samuti avaldanud Eesti reisijuhti pealkirjaga «Viron ostosopas». Samuti on Havia olnud tegev Eesti-ühingus ja olnud Soome-Eesti seltsi esimees.

Hannu Oittinen on tunnustatud soome-eesti keele tõlkija ja kirjanik, kes on koostanud nii reisijuhte kui ka eesti-soome tarbesõnaraamatuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles