Loodusteadus kui võlukunst – seda ei maksa peljata

, Kirjanik, M.Sc
Copy
Shawka Dam, Araabia Ühendemiraadid. Pilt on illustreeriv.
Shawka Dam, Araabia Ühendemiraadid. Pilt on illustreeriv. Foto: Zohaib Anjum / SWNS.com/ Scanpix

Loodusteadused on 21. sajandi võlukunst. Tänu neile on võimalikud nii paljus igapäevased väikesed imed: kiiremini ja kaugemale liikumine (isegi planeedilt lahkumine), minevikku ja tulevikku vaatamine, vigastuste parandamine ja tervise taastamine ning loomulikult kõikvõimalikud tehnoloogilised vidinad, mis on meie elu nii lahutamatud osad, et nende olemasolu ei märkagi vahel enne, kui nad puuduvad või töötamast lakkavad.

Nagu keskajal peljati võlukunsti, nii on tänapäeval paljudele füüsika, keemia, bioloogia ja matemaatika hirmutavad. Kusagilt on laiali läinud müüt, et need on kohutavalt rasked. Tegelikult on loodusteadused jõukohased kõigile, sellepärast on väga tore, et on autoreid, kes püüavad seda müüti murda ning tutvustavad «inimkeeli» erinevaid igapäevaseid nähtusi, mis meid ümbritsevad.

Minu esimene soovitus on lugeda seda raamatut mitu korda, sest siis muutub füüsika kodusemaks.

«Tähevalguse kiirus» on suurepärane ettelugemise raamat näiteks lasteaialastele, et neil tekiks esmane arusaamine maailmast ja nähtustest, millega me kõik oma elus kokku puutume. Lihtsus, mängulisus ja rohkelt illustreeritud leheküljed toetavad arusaamist ja võimaldavad infol hästi meelde jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles