Veebinäitus avab Aleksander Sibula elu fotode ja dokumentide kaudu

Copy
Aleksander Sibul töölaua taga.
Aleksander Sibul töölaua taga. Foto: Erakogu

Tallinna Keskraamatukogu legendaarse juhataja ja Eesti raamatukogunduse arendaja Aleksander Sibula 136. sünniaastapäev puhul avati veebinäitus.

Veebinäitus tutvustab Tallinna Keskraamatukogu legendaarse juhataja ja Eesti raamatukogunduse arendaja Aleksander Sibula (1884-1981, raamatukogu juhataja 1921-1950) elu ja tegevust. Rohked fotod ja dokumendid avavad Aleksander Sibula mitmekülgset erialast ja ühiskondlikku tegevust ning sõprust A. H. Tammsaare jt kirjandus- ja kultuuritegelastega. Näitus kajastab ka Aleksander Sibula eraelu, näiteks pereliikmete koduseid tegemisi Keskraamatukogu hoones ja humoorikaid juhtumisi perekonna kassidega.

Aleksander Sibula pikas elutees peegelduvad Eesti ajaloo erinevad etapid  - alates haritlaskonna kujunemisest ja oma riigi ülesehitamisest kuni okupatsioonide ja stagnatsiooniajani. Pildid annavad võimaluse nautida ajastule omast atmosfääri ja inimeste emotsioone ning tuttavaid paiku Tallinnas ja mujal Eestis. Näituse rohked viited veebimaterjalidele juhatavad huvilise põhjalikumate allikateni.

Näitus «Aleksander Sibul: läbi aja ja inimeste» avatati täna, 4. novembril Aleksander Sibula 136. sünniaastapäeval ning seda täiendatakse jooksvalt.

Näituse koostas Keskraamatukogu raamatukoguhoidja Anneli Limberg ja kujundas arendusprojektide juht Laura Vunk. Keskraamatukogu tänab abi eest Aleksander Sibula tütart Helle Sibulat ja tütretütart Tiina Peenoja.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles