Aidi Vallik uuest värssjutustuste kogust «Imelood»: itsitada saavad nii lapsed kui lapsevanemad

Copy
Aidi Vallik.
Aidi Vallik. Foto: Aidi Vallik / Facebook

Kirjanik Aidi Valliku sulest on ilmunud järjekordne vahva lasteraamat, teos kannab nime «Imelood»

Aidi Vallik, «Imelood»
Aidi Vallik, «Imelood» Foto: Apollo

«Imelood» sisaldab 29 lühemat värssjutustust muinasjutulistest maaelu juhtumitest ja sündmustest, mille peategelane on kirjanik ise. Saame lugeda, kuidas ta kakukese seljas sõitis, saunas kratti tegi, maantee külge kinni külmus, aias jäälilli kasvatas, lehti puu otsa tagasi puhus, elevandiga lõbusõitu tegi, korstnast välja puges, juustuauku ära eksis ja veel palju muud kummalist korraldas.

Need luuletused on fantastilised ja naljakad ning sobivad hästi nii laste kui täiskasvanute lõbustamiseks, kuigi selle peamine sihtgrupp on u 10-aastased algkoolilapsed.

«Võib öelda, et kogupereraamat, sest itsitada saavad nii lapsed kui lapsevanemad, võimalik, et nood viimased isegi rohkem,» kirjeldab Aidi Vallik raamatut oma Facebooki lehel. 

«Ma pole ikka oma värssjutustuste vaimustusest üle saanud, seepärast on ka «Imelood» just sellised ning räägivad minu imelistest ja muinasjutulistest juhtumistest maal. Mis siis, et «suurem osa» neist on, hm-hm, ikkagi välja mõeldud. Kui miski on välja mõeldud, ei pea ju ilmtingimata tähendama, et need pole juhtunud päriselt? Mingis maailmas, näiteks unenäos või muinasjuttude ilmas? Kus tegutseb sihuke veider paks tädike, kellega muudkui juhtub.

Ja arvatavasti on see kui mitte ainuke, siis üks väga väheseid selliseid raamatuid eesti lastekirjanduses, kus autor on iseenda peategelaseks teinud. Koomiliseks peategelaseks seejuures,» tõdeb kirjanik oma isiklikus blogis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles