VIDEO Alar Tamming investeerimisfestivalil: oma raha tasub pangas hoida nii vähe kui võimalik

Copy
Alar Tamming.
Alar Tamming. Foto: Jaana Lisette Kask

Filosoof, ettevõtja ja AS Tavid nõukogu esimees Alar Tamming rääkis InvesteerimisFestival 2020 oma raamatust «Jalutuskäik raha alkeemiasse» ning ka teistel rahateemadel.

Tamming ütleb, et tema edu valem on, et kui võimalik, ära kindlusta kunagi midagi, sest kindlustus on eelkõige kasulik kindlustusfirmale. «Elu jooksul ära makstav kindlustussumma on enamuse jaoks suurem, kui sealt tagasi saadud summa,» tõdeb ta.

Tema sõnul ei tasu ka hoida raha pangas või siis hoida seda seal nii vähe kui võimalik, sest nii maailma kui Eesti ajalugu näitab, et pankade probleemide korral ületavad pankades kaotatud summad kümneid kordi kogu maailmas ära varastatud või röövitud vara hulka. «Pangas raha kaotada on tõenäolisem, kui see, et keegi selle ära varastab,» toob ta välja.

Ta ei soovita ka pangast raha laenata, sest laenates hakkad sa pangale raha teenima, selle asemel, et pangale makstav intress panna hoopis endale täiendavat raha teenima.

Iga investeeringu korral tasub Tammingu sõnul arvestada sellega, et mis saab siis, kui realiseerub kõige mustem stsenaarium ehk kui kõik hävib. Kas jääd ka siis ellu?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles