Müügiala elav legend: liiga palju ei ole elus võimalik tegutseda, liiga vähe on

Copy
Grant Cardone abikaasa Elenaga.
Grant Cardone abikaasa Elenaga. Foto: Shutterstock

Oskus müüa on üks olulisemaid oskusi elus. Me kõik müüme ühel või teisel moel: kas iseennast tööintervjuul, ideed sõbrale, oma töötulemusi ülemusele, tooteid klientidele või näiteks kaalulangetamist iseendale. Müük toimub isegi siis, kui laps soovib, et vanemad ostaksid talle mänguasja.

Müügiala elav legend Grant Cardone jagab raamatus «Müü ise või müüakse sulle» edu strateegiaid, kuidas juhtida oma elu ise, mitte lasta seda teistel teha. Loe raamatust katkendit, mis räägib tegutsemise olulisusest.

Tegutsemise neli liiki

Grant Cardone, «Müü ise või müüakse sulle».
Grant Cardone, «Müü ise või müüakse sulle». Foto: Million Mindset

Liiga palju ei ole elus võimalik tegutseda, liiga vähe on. Liigne tegutsemine ei tekita probleeme. Tegelikult aitab tegutsemine hoopis probleemidest välja. Tegutsemine toob probleeme kaasa vaid juhul, kui seda pole või kui seda on liiga vähe.

Öeldakse, et on olemas kolme liiki tegutsemist:

  1. õige tegutsemine,
  2. vale tegutsemine,
  3. tegevusetus (mille tulemus on alati null).

Minu maailmas on veel ka neljandat liiki tegevus:

  1. pöörane tegutsemine! Selle järgi elan mina!

Neljas tegutsemisliik on kindlasti kõige edukam tööriist, mida olen elus kasutanud. See on toonud mulle palju rohkem edu kui miski muu. Kui minult küsitaks, mis on see üksainus asi, mis on mu elu kõige rohkem muutnud, siis vastus on: pöörane tegutsemine. Isegi kui mul polnud õrna aimugi, mida teen, astusin edasi ja tegutsesin agaralt. Kinnisvara ostuks laenu saamiseks läksin alati kolme-nelja laenupakkuja juurde. Kinnisvara ostmise puhul tegin pakkumised alati rohkem kui ühe peale. Oma pidudele kutsun alati palju inimesi ja saadan neile ka korduskutsed. Kui kutsed on saadetud, helistan nad läbi ja teen seda nii kaua, kuni olen kindel, et tuleb vägev pidu. Väikesed peod mulle ei meeldi. Meeldivad suured ja lärmakad. Pigem liiga palju rahvast kui liiga vähe. Kas oled kuulnud ütlust: «Tee suurelt või ära tee üldse»? Mina ütlen: «Tegutse aktiivselt, mitte passiivselt!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles