KATKEND RAAMATUST ⟩ Mary L. Trump Donald Trumpi presidendikampaaniast: arvasime, et Donaldi varjamatu rassism annab talle lõpliku hoobi, aga pidime pettuma

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Mary L. Trump.
Mary L. Trump. Foto: Avary L. Trump

Loe katkendit lähipäevil eesti keeles ilmuvast Mary L. Trumpi raamatust «Liiga palju, aga ei kunagi küllalt. Kuidas minu perekond lõi maailma kõige ohtlikuma mehe», mis on avameelne portree USA presidendist Donald J. Trumpist ja teda kujundanud perekonnast. Teose tõlkis Martin Kirotar. 

Kui Donald 2015. aasta 16. juunil oma kandidatuurist teatas, ei võtnud ma seda tõsiselt. Mulle tundus, et ka Donald ei võtnud. Ta tahtis lihtsalt oma brändile tasuta reklaami. Ta oli selliseid asju varemgi teinud. Kui küsitlused näitasid üha suuremat menu ja ta võis saada Vene presidendilt Vladimir Putinilt kinnituse, et Venemaa teeb valimiste tema kasuks pööramiseks pingutusi, muutus võit ahvatlevamaks.

«Ta on kloun,» sõnas tädi Maryanne ühel meie tollastest lõunasöökidest. «Seda ei juhtu kunagi.»

Olin temaga nõus.

Arutasime, et tema luitunud tõsielustaari ja äpardunud ärimehe maine saab kampaaniale saatuslikuks. «Kas keegi üldse usub seda jama, et ta on end üles töötanud? Mida ta üldse üksi saavutanud on?» pärisin ma.

«Noh,» tähendas Maryanne kuivalt nagu Sahara, «tal on olnud viis pankrotti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles