R, 30.10.2020

Retsept raamatust «Kaota kaalu!»: kreemine rabarberi-banaanisorbett

Kreemine rabarberi-banaanisorbett.

FOTO: Margit Mikk-Sokk

Margit Mikk-Sokk andis välja uue raamatu «Kaota kaalu! Kerged magustoidud ja küpsetised» kõigile tervisest hoolivatele ja tervislikku toitumist hindavatele inimestele. Proovi isutekitamiseks raamatust ühe mõnusa ja tervisliku magustoidu retsepti!

Kreemine rabarberi-banaanisorbett

Kümnele

1 portsjon 45 kcal

  • 300 g rabarberit (värsket või külmutatud)
  • 200 g banaani
  • 50 g maasikaid (värskeid või külmutatuid)
  • 2 dl vett
  • 2 sl vahtrasiirupit
  • 2 munavalget
  • 1 tl vanillisuhkrut

Koori ja tükelda rabarberid. Pane vesi potti, lisa rabarberid ja keeda tasasel tulel, kuni rabarber on pehme. Lase segul jahtuda ja püreesta segu saumikseriga.

Vahepeal koori ja tükelda banaan ja puhasta maasikad. Püreesta saumikseriga. Lisa vahtrasiirup ja vanillisuhkur.

Sega jahtunud rabarberipüree banaani-maasikavahuga.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega munavalgevaht õrnalt püreega.

Pane segu plastmassist kaanega suletavasse karpi ja aseta see esialgu ilma kaaneta sügavkülma.

Mikserda massi iga 30 minuti tagant 3-4 korda, kuni see on külmunud. Seejärel pane karbile kaas peale ja hoia kuni serveerimiseni külmas.

10-15 minutit enne serveerimist võta sorbett sügavkülmast välja ja lase sellel toatemperatuuril veidi soojeneda. Nii on sorbett pehmem ja paremini serveeritav.

Sorbett sobib ka sooja koogi või grillitud puuviljade kõrvale.