Olga ja Priit Pärn illustreerisid koos pojaga uue humoorika lasteraamatu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Perekond Pärn uue raamatuga.
Perekond Pärn uue raamatuga. Foto: Kirjastus Tammerraamat

Varem on Pärnad illustreerinud küll mitmeid (laste-)raamatuid, kuid Helena Kochi kirjutatud «Kõhu mässu» pildid valmisid kogu pere ühistööna. Pilte aitas joonistada ka üheksa-aastane poeg Märt Rudolf.

Helena Kochi kirjutatud «Kõhu mäss», mille illustreeris perekond Pärn.
Helena Kochi kirjutatud «Kõhu mäss», mille illustreeris perekond Pärn. Foto: Kirjastus Tammerraamat

Olga Pärna sõnul sündis idee raamat kolmekesi illustreerida juhuslikult: «Kui otsisime raamatule originaalset visuaalset stiili, liitus meiega ka poeg Märt, kes tegi meie piltidest oma versioone. Tema piltides oli ainult lapsele omast joone vabadust ja uljust, samuti üllatavaid väikeseid detaile, mis meie meelest andsid hästi edasi raamatu sisu. Skaneerisime need joonistused ja värvisime arvutis. Raamatu vinjetid joonistasime Priit ja mina. Oli huvitav ülesanne kõik pildid omavahel kokku sobitada. Kasutasime erksaid värve ja mustreid ning tulemus tundub meile endile väga põnev!»

Kirjastaja Tiina Tammeri sõnul on «Kõhu mäss» mitmel moel värske raamat. «Perekond Pärnade ühine looming on uudne, pisut isegi ehmatav, aga seda ainult heas mõttes. Huvitavaid mõtteuperpalle neis piltides juba jagub. Helena Koch on samuti valinud küllaltki ebatavalise viisi lastele mõningate asjade selgitamiseks. Samas ei mõju tekst näppu viibutavalt, vaid parajalt lapsepäraselt ja seikluslikult.»

Kirjastuse Tammerraamat avaldatud «Kõhu mäss» on lugu 8-aastasest Ukust, kelle kehaosad pole oma eluga rahul. Silmad näiteks vajaksid puhkust, kõrvad vaikust ja hambad puhtamat keskkonda. Ühel päeval otsustab kõht hakata parema elu nimel mässama ja innustab sellega ka teisi kehaosasid.

Humoorikas lasteraamat õpetab lastele oma keha rohkem kuulama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles