«Da Vinci koodi» autor: kirjastaja sõnul tulevad minu eksnaise süüdistused raamatumüügile vaid kasuks

Copy
Kirjanik Dan Brown.
Kirjanik Dan Brown. Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

Ameerika autor Dan Brown avaldas, mida arvab tema kirjastaja olukorrast, kus mehe eksabikaasa Blythe Newlon süüdistab kirjanikku abielu ajal mitmete armukeste pidamises.

Kirjandushiti «Da Vinci kood» autori Dan Browni sõnul olevat tema kirjastaja öelnud, et lood abieluvälistest naistest pigem suurendavad tema raamatu läbimüüki, mitte ei vähenda.

Dan Brown ja Blythe Newlon lahutasid oma 21 aastat kestnud abielu möödunud aastal. Sellest ajast alates on eksabikaasad kohtuteed käinud, sest Newlon süüdistab meest abieluvälistes suhetes.

«Abielu lõpupoole, kui otsisime kumbki mujalt lohutust, kohtasin kedagi. Ta on haiget saanud. Saan aru ja olen vabandanud. Kuid sellest ei piisa,» andis omapoolse kommentaari teemale Brown.

Ajakirjale The Sunday Times antud intervjuus rääkis mees: «Helistasin oma kirjastajale ja ütlesin, et mul on nii kahju ning loodan, et see ei mõjuta müüki. Tema vastus sellele oli järgmine: «Kas sa teed nalja? Kõik arvavad, et oled maailma kõige igavam kutt. Mitmed afäärid ilusate naistega... Lõpuks ometi on lugu!»

Mis puudutab lahutust, siis Browni sõnul sai naine poole varast ja sellele lisaks hulga raha.

Dan Browni 2003. aasta romaani «Da Vinci kood» on kogu maailmas müüdud üle 80 miljoni eksemplari. 2006. aastal tehti raamatu põhjal film, kus mängisid sellise staarid nagu Tom Hanks, Audrey Tautou ja Ian McKellen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles