PILDID JA VIDEO ⟩ Kaire Vilgats ja Dagmar Oja esitlesid avameelset raamatut volüümikate naiste elust ning enese väärtustamisest

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

7. oktoobril toimus Solarise Apollos raamatu «Ilusad suured tüdrukud» esitlus. Raamatu autoritel Kaire Vilgatsil ja Dagmar Ojal on oluline sõnum: «Naised, armastage ja väärtustage ennast nii nagu teid on loodud!» Postimees tegi esitluselt otseülekande.

Kaks maailma: üks glamuurselt särav – Eurovisiooni laululava rambivalguses publiku imetleva tähelepanu keskpunktis; teine – alateadlikud enesehävituslikud käitumismustrid ja hingeline ebakindlus, mis kaitsvate koduseinte vahel varjus.

Kaks naist, Kaire ja Dagmar on üle Eesti kuulsad särtsakad bäkilauljad, volüümikate kehadega hellahingelised naised ja andunud emad, kes on oma naiseliku olemuse ja kaaluka keha aktsepteerimise teekonnal omandanud meedia abil omamoodi ikooni tähenduse. See on avameelne lugu kahe silmapaistvalt andeka suure tüdruku eneseotsingutest muusikas ja igapäevaelus.

Rollid elus: särav artist, sensuaalne ja seksikas naine, hea ema, tänulik tütar, ustav sõber, toetav kolleeg. Kuidas selle kõigega väärikalt toime tulla? See on suurte tüdrukute väljakutse enese väärtustamise teekonnal läbi varju – läbi purunenud suhete, söömissõltuvuse, depressiooni, paastu ja eneseteraapia.

«Minu kehakaal väljendab minu vaimset seisundit. Minu eesmärk on julgus olla mina ise,» ütleb Kaire Vilgats.

«Ma teadvustan endale, et minu keha paisub aeg-ajalt minu laiskuse ja mugavuse tõttu. Aga olen teinud endaga rahu,» märgib Dagmar Oja. «Minu kehakaal on olnud siiski teiste, mitte minu probleem.»

Raamatu «Ilusad suured tüdrukud» koostaja on Anneli Urge. Teos kannab alapealkirja «Superbäkid Kaire Vilgats ja Dagmar Oja avameelselt volüümikate naiste elust ja enese väärtustamisest laval ja lava taga».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles