Ultramees Rait Ratasepp: olen jooksmisega tegelenud 12 aastat, neist esimesed 10 täiesti valesti!

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Rait Ratasepp, ultrasportlane.
Rait Ratasepp, ultrasportlane. Foto: Mailiis Ollino

3,8 km ujumist, 180 km rattasõitu ja 42,2 km jooksu. Tundub päris tõsise katsumusena? Aga 40 päeva järjest: kokku 152 km ujumist, 7200 km rattasõitu ja 1688 km jooksu? Ja kiiremini kui keegi teine. Vigastustevabalt.

Heliose kirjastatud raamatus «Ultramees Rait Ratasepp» kirjeldab autor Aigi Viira ultrasportlase kujunemislugu ja täielikku pühendumust. Aga pakub ka näpunäiteid, millest eeskuju võtta, mida tähele panna, et sellise võimekuseni jõuda, ja kuidas vigadest õppida. Raamatus on juttu  treeningutest, toitumisest ja vaimsest ettevalmistusest. Raidu jaoks pole enam ammu küsimus keha füüsilistes piirides, vaid selles, kuidas järgmine hull eesmärk endale peas «maha müüa». Kuidas olla tõeline igiliikur inimnahas.

Loe raamatust katkendit.

Põhiküsimused: milleks ja kuidas

Kust tuleb motivatsioon endast jooksu- või rattarajal viimast võtta? Miks seda lõputuna näivat eneseületust üldse vaja on? Kas iha konkurentidest jagu saada ja võita võiks olla oluline tõuge? Või hoopis tõik, et ultratriatleete, kes karme distantse läbivad, polegi pelgalt kolm-neli?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles