Donald Trump väidab, et luges 466-leheküljelise raamatu ühe õhtuga läbi

Copy
Donald J. Trump.
Donald J. Trump. Foto: CNP/AdMedia/SIPA/CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump esines telesaates «Fox & Friends», milles ütles, et luges juba läbi uuriva ajakirjaniku Bob Woodwardi uue raamatu «Rage».

Trump ütles telesaates, et sai raamatut möödunud õhtul lugeda. «Ma lugesin seda väga kiiresti ja see oli väga igav,» märkis USA president.

15. septembril ilmunud «Rage» sisaldab Trumpi nõunike lugude ümberjutustusi ja ka Donald Trumpi enda tsitaate, mis näitavad teda väga halvas valguses ning presidendiametisse sobimatuna. Pole ka ime, et Trump raamatut «igavaks» nimetas.

Bob Woodwardi «Rage».
Bob Woodwardi «Rage». Foto: SCOTT OLSON/AFP/Scanpix

Küll aga on imekspandav, et mahuka teose jõudis ühe õhtuga läbi lugeda mees, kes teda ümbritsevate inimeste sõnul lugemise ees suurt vastumeelsust tunneb. Nimelt ei taha Donald Trump lugeda ka lühikesi lõike, sealhulgas talle esitatud igapäevaseid briifinguid. Jim Sciutto kirjutas raamatus «The Madman Theory», et Trump keeldus lugemast luureteabeinfot ka siis, kui teksti oli kärbitud kolmeks punktiks ühel kaardil. Väidetavalt jaksas president lugeda vaid kaht esimest punkti.

Kuna Trump on aastaid raamatute ja lugemise suhtes vastumeelsust välja näidanud, kutsutakse teda ajakirjanduses sageli bibliofoobiks, edastab Reading Addicts. Selgesõnaliselt on Trump varem tunnistanud vaid nende raamatute lugemist, mis on kirjutatud temast endast.

Bob Woodwardi «Rage» on 466 lehekülge pikk ning Amazon Kidle’i andmete järgi kulub sellise teose lugemiseks keskmiselt 10 tundi ja 18 minutit. Kui nii, siis luges Trump raamatut öö läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles