«Südant pole võimalik veenda, ahvatleda, muuta, vaigistada, röövida, kalgistada ega võtta. Ja päris kindlasti ei saa südant võita»

Copy
Foto: Shutterstock

Loe katkendit Elizabeth Kay geniaalse süžeega kõmulisest debüütromaanist «Seitse valet». Kay alustas karjääri kirjastamismaailmas, kui võttis vastu assistendiameti Penguin Random House’is. Töö suures kirjastusettevõttes on loonud talle suurepärase võimaluse viia ellu ka omaenda unistus – kirjutada. 

Oli esimene koolipäev ja me seisime pikas kitsas koridoris järjekorras. Üheteistkümneaastaste laste rivi lookles koridori lõppu pandud laua poole. Kohati olid rivis väiksemad pundid, mis moodustasid korrapärases järjekorras kühmud nagu hiired mao kõhus.

Olin ärevil, ma teadsin, et ei tunne siin kedagi, ning valmistasin end psüühiliselt ette selleks, et pean veetma suurema osa ülejäänud kooliajast üksinda ja üksildaselt. Vahtisin neid grupikesi ja püüdsin end veenda, et tegelikult ei tahagi ma ühessegi neist kuuluda.

Tegin liiga kähku liiga pika sammu ja astusin enda ees seisva tüdruku kannale. Tüdruk pööras ringi. Mina sattusin paanikasse, olin kindel, et mind alandatakse koolikaaslaste ees, et minu peale karjutakse, et mind halvustatakse. Aga hirm haihtus niipea, kui tüdrukut nägin. Saan aru, et see kõlab jaburalt, aga Marnie Gregory oli nagu päike. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles