Prima Vista kirjandusfestival täidab nädala põnevate üritustega

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Kirjandusfestival Prima Vista rongkäik.
Kirjandusfestival Prima Vista rongkäik. Foto: Sille Annuk

Järgmisel nädalal Tartus toimuv kirjandusfestival Prima Vista ootab publikut nii kirjanikega kohtumistele, uute raamatute esitlustele kui põnevatele kirjandusteemalistele jalutuskäikudele linnaruumis. Lisaks toimub Raekoja platsil traditsiooniline raamatulaat ning koos kirjandusüritustega on tänavuse festivali teemal «Inimese varjud» kokku pandud ka kunsti- ja filmiprogramm.

«Usun, et kirjandussõbrad vajavad praegu kohtumisi ka päriselus,» sõnas MTÜ Kirjandusfestival Prima Vista juhatuse esinaine Annika Aas. «Kevadel ja suvel saime eriolukorras ning selle järgselt küll kodus raamatuid lugeda, aga tahaks ju ka kirjanikega vahetuid kokkusaamisi ja mõttevahetusi. Nii leidsime meeskonnaga ühiselt, et festival peab ikkagi toimuma. Kuigi väliskülalisi on sel korral reisimispiirangute tõttu vähem, saime kohalike esinejatega kuueks päevaks kokku panna igati huvitava ja mitmekülgse kava.»

Prima Vista festivali raames toimuvad muude sündmuste seas Tartu linnakirjaniku Carolina Pihelgase äsja ilmunud valikkogu «Tuul polnud enam kellegi vastu» ja Meelis Friedenthali jutukogu «Kõik äratatakse ellu» esitlused. Noorte kirjanike üritus «Särtsuga kirjandus» annab publikule võimaluse kohtuda uute tegijatega siinsel kirjandusmaastikul. Väliskülalistest astub kirjandushuviliste ette soome kirjanik, tõlkija ja kultuurikriitik Rita Dahl. Nagu eelmistelgi aastatel, toimuvad ka tänavu mitmesugused sündmused lastele ja venekeelsele publikule.

Koostöös festivaliga Hullunud Tartu jagub kirjandusüritusi veel ka novembrisse. «Me ei ole kaotanud lootust, et mõni meie selleaastaseks festivaliks kutsutud väliskirjanik saab paari kuu pärast siiski tulla siinse publikuga kohtuma,» rääkis Aas. «Seetõttu kavandasimegi festivali sügisesse lükkamisel oma üritused kahele nädalale.» Reisipiirangute vähenedes on novembri nädalal lubanud Eestisse tulla Uwe Laub Saksamaalt, Linda Wolff Rootsist ning Ron Whitehead Ameerika Ühendriikidest.

Kirjandusfestival Prima Vista esimene nädal toimub 21.- 26. septembrini. Tänavusest teemast «Inimese varjud» lähtuvalt on programmi keskmes on mälu, vaimne tervis, teadmised ja inimese mõju keskkonnale ning festivali patrooniks on Viivi Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles