Terje Mander: tänu on vabastav!

Copy
Terje Mander.
Terje Mander. Foto: Anneli Loorits

Psühholoog, toitumisspetsialist ja joogaõpetaja Terje Mander jagab raamatus «Restart» häid juhiseid, teadmisi ning praktilisi tehnikaid igapäevase elujärje parandamiseks. Psühholoog rõhutab raamatus tänulikkuse olulisusest ja annab nõu, kuidas tänu kõigele ja kõigile avaldada. Loe raamatust katkendit.

Tänulikkus

Enne magamaminekut ole hetk vaikuses iseendaga ning avalda mõttes tänu kõigele ja kõigile.

Terje Mander, «Restart».
Terje Mander, «Restart». Foto: Raamat

Vaata oma päeva peale, elu peale, lähedaste inimeste peale. Kellele oled tänulik, millele oled tänulik, milliste enda iseloomuomaduste peale oled tänulik, millise kogemuse peale oled tänulik. Kogemused rikastavad meid. Ja kui sa aru saad, miks mõni pealtnäha hea või halb kogetu aset leidis ehk mida ta sulle õpetas, saad sa seda tänada. Saad olla tänulik ka kogetu eest, mis sinus segadust ja teadmatust tekitas, ka see on kogemus, mille eest tänulik olla. Võib-olla keegi karjus või sajatas! Ka see väärib kogetud kogemusena tänu. Võib-olla keegi naeratas sulle täna ja sa panid seda tähele. Ka see pisidetail päevas on tänulikkus väärt, sest sa ei tea, kuidas see su päeva kandis. Kõik asjad meie sees ja väljas, mis meile peavarju, süüa, juua, vaikust, toetust, helgust pakuvad. Kõik, mis meid väestavad, toidavad. Saad olla tänulik tunnetele enda sees, mis kerkivad, mis sind elus on aidanud olla just siin ja praegu. Täna kõiki olukordi, nii häid kui halbu, nad kõik on olnud sinu õpetajad, sinu hüvanguks, kes sind siia toonud.

Tänupäevik on imeline vahend maailma ilu ja iseenese kohta selles märgates. Kui tunned midagi tõeliselt ilusat, kirjuta sellest ja täna seda. Kui kirjutamine tundub raske, kirjuta ainult sõnad, mille eest oled tänulik.

Tänu on vabastav ning loob vaba vahetut ruumi ja paneb hinge laulma!

Mida rohkem sa tänad, seda rohkem on tänada ja maailma ilu tähele panna. On vahest päevi ja kuid, kui tänu keelel jääb väljendamata ja see on inimlik, kuid elu tänus loob kooskõla maailma ja selles aset leidvate nähtuste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles