5 mõjuvat põhjust, miks raamatuid ei tohiks põrandal virnas hoida (1)

Copy
Foto: Shutterstock

Vahel võib silma hakata, et mõnes majapidamises ei ole raamatutel korralikku riiulit ja need on asetatud kohta, mis ei ole trükiste hoiustamiseks mõeldud. Mis iganes põhjus selleks on, tuleks arvestada, et raamatuvirnad põrandale ei sobi.

Kord

Kui raamatud on niisama virna laotud, on raske õiget raamatut kärmelt üles leida. Ja kui lõpuks leidki raamatu üles, on seda jälle omakorda raske virna alt kätte saada. Raamatuid virnas hoides võtab nende organiseerimine mõttetult palju aega ja see ei ole jätkusuutlik lahendus.

Puhtus

Raamatuid ei tohiks hoida kohas, kus niiskus ja tolm neile kergesti ligi pääseb. Põrand on just selline koht, kus tolm ja muu sodi kogunevad ning ja see lühendab oluliselt väärt trükiste eluiga. Kui muud argumendid sind ei veena, siis tõsta vähemalt raamatud mingile alusele, et need ei oleks otse põrandal.

Mis silmist, see südamest

Põrandanurkadesse jäetud raamatud ei hakka silma ja nii on ka väiksem tõenäosus, et sa neid igavust tundes kätte võtaksid ja loeksid. Tolmuses virnas jäävad väärt pärlid unustuse hõlma.

Komistus- ja tuleoht

Peale eelmainitu ei ole ka ohutuse mõttes mõistlik põrandale jätta esemeid, mis võiksid sulle jalgu jääda ja takistada hädaolukorras kiiret ruumist väljumist. Aja jooksul koguneb raamatuid juurde ja virnad lähevad järjest ohtlikumaks.

Lugupidamine

Raamatuid põrandal tolmu ja hallitusohu sees hoides näitad välja ka oma suhtumist. On mõistetav, et võib-olla pole sul hea riiuli jaoks raha, kuid trükiste põrandalt kõrgemaks tõstmiseks on ka säästvaid ja loovaid lahendusi. Uuri ilma ja väärtusta oma raamatuid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles