KATKEND ⟩ «Ärgem unustagem, et ta on Tšiilist, vooruslikkus pole selle maa naiste tugevaim külg»

Copy
Foto: Shutterstock

Loe katkendit 2010. aastal Nobeli kirjandusauhinna võitnud Peruu kirjaniku Mario Vargas Llosa esimesest armastusromaanist «Paha tüdruk», mis ilmus äsja Kirjastuselt Eesti Raamat Marianne Otsa tõlkes.

Ühendades meisterlikult reaalsuse ja väljamõeldise, jutustab autor loo armastusest – tuhandenäolisest määramatust tundest: kirest ja kaugusest, juhusest ja saatusest, valust ja naudingust. Aga milline on armastuse tõeline nägu?

Ricardo Somocurcio armastab paha tüdrukut: ta armub teismelisena Lily-nimelisse neidu Limas 1950. aastal, kui tüdruk ühel suvel tema ellu astub ja siis ilma selgituseta kaob. Ta armastab teda endiselt, kui naine ilmub välja 1960. aastate Pariisis seltsimees Arlette’ina, hiljem proua Richardsonina, rikka inglase naisena, ja ka siis, kui kunagisest Lilyst on saanud Tokyos tegutseva Jaapani ärimehe armuke. Ricardo ja Otilia ligi nelikümmend aastat kestev suhe on dramaatiliste tõusude ja mõõnadega. Kuid vaatamata sellele, et naine kohtleb teda halvasti, on mees määratud teda igavesti kummardama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles