Jõutõstja Gert Kooviti 5 raamatusoovitust kehast ja vaimust

Copy
Gert Koovit.
Gert Koovit. Foto: Erakogu

Siit leiad jõutõstja ja personaaltreener Gert Kooviti viis raamatusoovitust, mis aitavad sportlast kehaliselt ja vaimselt arendada. Sekka ka üks raamatusoovitus, mis aitab kodumaa ajalooga paremini kurssi viia.

1. «Eesti ajalugu» Seppo Zetterberg 

Olen alati suurt huvi tundnud ajaloo vastu. Seda eelkõige tänu minu võrratule ajalooõpetajale. Ja kuna minu lapsepõlv langeb Nõukogude Eesti aega, oli meile õpetatav ajalugu väga ühekülgne. On ääretult värskendav lugeda Eesti ajalugu eestlaste endi seisukohast. Ja meie ajaloos on piisavalt lehekülgi, mis annavad põhjust olla uhke, et oled eestlane. 

2. «Lõpeta muretsemine ja hakka elama» Dale Carnegie

See on suurepärane raamat kõigile, kes kipuvad liiga palju muretsema. Tunnistan, et minul on selline viga kohe kõvasti küljes. Suurepärane abiline enese harimiseks ning halvast harjumusest lahti saamiseks.

3. «Mõtlemine muudab elu: uus psühhoküberneetika» Maxwell Maltz

Mõttejõud on piiramatu... Igal inimesel tuleb varem või hiljem ette piir, millest on raske üle saada. Ja olgugi, et mina kasutasin seda raamatut eelkõige oma sportlaskarjäärile hoo sees hoidmiseks, siis see raamat on palju enam kui vaid seda. Millisena me ennast seesmiselt näeme ja sellest tulenev mõju meie igapäevasele elule, milliseid otsuseid langetame, on piiramatu. Väga huvitav raamat, soovitan soojalt kõigile!

4. «The Westside Barbell Book of Methods» Louie Simmons

Nimi ütleb kõik: iga varustusega jõutõstmist tegeva sportlase piibel. Mehelt, kes leiutas varustusega jõutõstmise. Ning esimene mees, kes pani kokku kogu maailma edukamad treeningmeetodid. Ääretult huvitav ning täis nippe, kuidas saada supermeheks.

5. «Foods that Fight Pain» Neal D. Barnard

Minu jaoks monumentaalne raamat. Avas silmad ja näitas kui suur mõju on söögil, mida me iga päev sööme. Raamatu tulemusel püstitasin uued Eesti rekordid ning saavutasin enesetunde nagu oleksin uuesti 21aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles