Esitlusele tuleb Pierre Bayardi teos «Kuidas rääkida raamatutest, mida me pole lugenud»

Copy
Raamatu tõlkija Tanel Lepsoo.
Raamatu tõlkija Tanel Lepsoo. Foto: Sille Annuk

Järjekorras juba neljas Kirjandustänava festival toimub 5. septembril 2020 Kadriorus Koidula tänaval. Kell 13.00 esitleb «Loomingu Raamatukogu kuldsari» Kultuurilehe telgis Pierre Bayardi teost «Kuidas rääkida raamatutest, mida me pole lugenud». Vestlevad raamatu tõlkija Tanel Lepsoo ja kirjandusteadlane Katre Talviste.

Mida õigupoolest tähendab see, kui inimene ütleb, et ta on üht või teist raamatut lugenud? Mis vahe on raamatu mittelugemisel ja raamatust mittehuvitumisel?

Väljakutsuva pealkirjaga teoses kutsub prantsuse esseist, kirjandusõppejõud ja psühhoanalüütik Pierre Bayard (sündinu 1954) üle saama raamatu mittelugemisega seotud häbist, sõnastab nii eluliste olukordade kui ka kirjandusklassika abil erinevaid lugemise astmeid ning näitab, et raamatute tundmaõppimiseks võib olla tõhusamaidki viise kui nende lugemine.

Pierre Bayardi «Kuidas rääkida raamatutest, mida me pole lugenud?» ilmub septembris 2020 ning on saadaval ka e-raamatuna.

«Loomingu Raamatukogu kuldsari» toob lugejate ette valiku Loomingu Raamatukogus läbi aegade avaldatud teostest uues kuues. Valikust leiab teoseid erinevatest aastakäikudest, nii ilukirjandust kui ka esseistikat. Novembris ilmub Doris Lessingi täiendatud väljaanne «Imerohi ei ole müüdav», mille on inglise keelest tõlkinud Valda Raud ja Krista Kaer. Uustrüki saatesõna kirjutas Krista Kaer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles