Edgar Valteri illustratsioonipreemia nominentide ühisnäitusel näeb parimaid lasteraamatute pilte

Copy
Catherine Zaripi illustratsioon.
Catherine Zaripi illustratsioon. Foto: Catherine Zarip

2. septembrist on Eesti Lastekirjanduse Keskuses avatud Edgar Valteri nimelise illustratsioonipreemia nominentide ühisnäitus. Näitust saab külastada 26. septembrini.

Eesti Lastekirjanduse Keskuse ellukutsutud illustratsioonipreemia anti esmakordselt üle 2019. aasta sügisel Edgar Valteri 90. sünniaastapäeva puhul ja selle pälvis Regina Lukk-Toompere. Rahalise preemiaga kaasnes võimalus korraldada personaalnäitus lastekirjanduse keskuses. Laureaat soovis aga oma tööde kõrval tõsta esile ka kõikide kaasnominentide illustratsioone, mistap saab keskuses imetleda kokku viie eesti raamatukunstniku pilte.

Näitusest võtavad lisaks Regina Lukk-Toomperele osa Marja-Liisa Plats, Ulla Saar ja Catherine Zarip. Tegemist on eesti illustratsioonikunsti tipptegijatega, kes on viimase viie aasta jooksul avaldanud suurepäraseid raamatuid, mille illustratsioone lastekirjanduse keskuse galeriis uudistada saab.

Regina Lukk-Toompere illustratsioon.
Regina Lukk-Toompere illustratsioon. Foto: Regina Lukk-Toompere

Lastekirjanduse keskuse direktori Triin Soone sõnul on lasteraamatus pilt vahel isegi olulisem kui tekst, sest armsamad lapsepõlveraamatud jäävad sageli meelde just tänu piltidele. «Oleme rõõmsad, et Eesti lasteraamatuillustratsioon on põnev, isikupärane ja täiesti võrreldav maailma tipptasemega. Selle kunstiliigi esiletõstmiseks ja autorite tunnustamiseks saigi aasta tagasi ellu kutsutud Edgar Valteri illustratsioonipreemia. Nüüd on meil suurepärane võimalus pärjatute originaalloomingut lähemalt kaeda,» lisas Soone.

Marja-Liisa Platsi illustratsioon.
Marja-Liisa Platsi illustratsioon. Foto: Marja-Liisa Plats

Edgar Valteri nimelise illustratsioonipreemia eesmärk on väärtustada ja tunnustada eesti raamatuillustraatorite loomingut, jäädvustada illustraator ja lastekirjanik Edgar Valteri mälestust ning edendada ja toetada lastekirjanduse arengut.

Preemia väljaandmist toetas kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles