Tom Valsberg: ei pea tuhandeid eurosid investeerima, et raamat müüks

Copy
Kakao Tseremoonia. Tom Valsberg.
Kakao Tseremoonia. Tom Valsberg. Foto: Erakogu

Maailmarändur Tom Valsberg kirjutab oma lõbusas raamatus «Eluterve pohhuist», et kirjanikud ei pea tuhandeid eurosid reklaamidesse investeerima, et raamat müüks. «Kui raamat on igav, siis seda ei osteta niikuinii, ja kui raamat on äge, siis räägivad inimesed sellest oma tuttavatele ja kingivad seda paljudele sõpradele,» sõnab Tom.

Valsbergi eelmist raamatut «Kuidas rännata ilma hirmuta» on ostetud üle viie tuhande eksemplari. «Jumal teab, palju inimesi seda veel lugenud on. Paljud lugejad said julgust, et minna reisima ja muuta oma elu,» ütleb Tom.

Mis on Tomi raamatute edu saladus?

Tippkoolitaja Alar Ojastu sõnab, et see raamat on sügav, praktiline, vajalik, julge ja päris... nagu Tom ise. Samas lihtne, soe, kerge, vaba, aus ja ehe... samuti nagu Tom ise.

Peep Vain on öelnud, et talle meeldib Tomi raamat. «Seal on neid asju kõvasti vähem, millega ma nõus ei ole, kui neid, mida ta oleks justkui minu pealt maha kirjutanud,» kommenteerib ta. «Inimestest hoolimine on oluline, aga stressivabaks eluks peab tõepoolest olema teatud asjadest rõõmsalt täiesti poogen.»

Kirjanik Jesper Parve ütleb raamatu kohta: «Ajal, mil sõideti vanade bemmidega ja kanti kaelas pöidlajämedust kuldketti, tegi Tom mulle selgeks, et elus on palju olulisemaid asju. Need on emotsioonid, kogemused ja mälestused. Tomi uus raamat aitab eriti humoorikal viisil muuta suhtumist ja vaatenurka just siis, kui kõik tundub korraks pekkis ja tahad kogu maailma puu taha saata!»

Avaldame raamatust «Eluterve pohhuist» 10 mõttetera, miks ja kuidas elus kõike vabamalt võtta

  1. Eluterve pohhuist teab, et mõeldes tulevikule tekib ärevus, mõeldes minevikule tekib kahetsus. Äga praegu on ju kõik hästi.
  2. Eluterve pohhuist tegeleb probleemidega nende tekkimise järjekorras.
  3. Eluterve pohhuist teab, et see, mida teised temast arvavad, pole tema asi. Ta teab ka seda, et enamikul inimestel on iseendaga niigi palju tegemist ja neil pole aega temast midagi üldse arvata.
  4. Eluterve pohhuist teab, et kui ta viskab kellelegi näkku ämbritäie inspiratsiooni ja positiivsust, siis pritsib oma sellest tahes-tahtmata ka tema peale. Sama lugu on solgiga.
  5. Eluterve pohhuist teab, et ka kõige pingelisema olukorra võib lahendada üks korralik kärakas peeru. Ei ole võimalik end ribadeks naerda ja olla pinges samal ajal.
  6. Eluterve pohhuist teab, et apsud ja äpardused on nagu pussnoad! Nad teenivad sind või lõikavad sind valusalt, olenevalt sellest, kas sa haarad kinni terast või käepidemest.
  7. Eluterve pohhuist teab, et kui ta jõuab poksimatšile ja näeb, et vastane on jube jurakas, siis on liiga hilja hakata kätekõverdusi tegema.
  8. Eluterve pohhuist ei võta joogat eriti tõsiselt. Aga ta teab, et jooga eesmärk pole mitte pead tagumiku poole painutada, vaid hoopis pea tagumikust välja tõmmata.
  9. Eluterve pohhuist teab, et vahel läheb kõik pekki. Aga selle peki sees on peidus väärtuslikud õppetunnid.
  10. Kui eluterve pohhuisti üle naerdakse, sest ta on täitsa isemoodi, siis eluterve pohhuist naerab seepärast, et paljud teised on ühe vitsaga löödud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles