Boris Johnsoni kõne ajal tõmbas tähelepanu kõnekas raamaturiiul tema selja taga

Copy

Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson käis Coalville’is Castle Rocki koolis lastega kõnelemas. Tähelepanelikud vaatlejad märkasid aga hiljem, et peaministri selja taga olid raamatuid justkui meelega sätitud nii, et need teatud sõnumit edasi annaks.

Nimelt on kõne ülekande kaadrisse jäänud Boris Johnsoni selja taga asuv raamaturiiul, kus on nähtavalt välja pandud järjest raamatud: Philip Pullman «The Subtle Knife»; Ray Bradbury «Fahrenheit 451»; P.C. Cast, Kristin Cast «Betrayed»; Jennifer A. Nielsen «Resistance»; Neal Shusterman «The Toll»; Trent Lott, Tom Daschle, Jon Sternfeld «Crisis Point»; Louise Penny «Glass Houses»; Roald Dahl «The Twits»; Julie Bertagna «Exodus». Kes on neid teoseid lugenud, saab aru, et raamatute teemad vihjavad valitsuse otsustele, poliitikale ja süngele tulevikule.

Twitteris on nii mõnigi kasutaja väljapanekuga rahul ja kiidetakse raamatukogutöötajat, kes peaministrile peenelt ära tegi. Castle Rocki kooli esindaja sõnas väljaandele The Independent, et ei ole teada, kas mainitud teosed valiti riiulile meelega, et need peaministri selja tagant välja paistaks. Samuti ei osanud kool öelda, millal väljapanek tehti ja jääb võimalus, et raamatud olid nõnda sätitud juba tükk aega tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles