ETTELUGEMISE PÄEV ⟩ Nipp vanematele: salvesta lapsele lemmikraamatu ettelugemist

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Lastekirjanik Julia Donaldson soovitab teistelegi lapsevanematele nippi, mis teda ennast pikkadel autosõitudel hädast välja aitas: lindista seda, kuidas lastele ette loed, ja hädaolukorras on kodukootud «audioraamat» kohe omast käest võtta.

Pole saladus, et väikelastele meeldib oma lemmiklugusid üha uuesti kuulata. Samuti on teada, et kui väsinud põnniga liiklusesse kinni jääda, võib olukord kiirelt hapuks minna. Siin võib hästi aidata unejutt, mille oled juba varem linti võtnud. Isegi kui sulle endale ei meeldi oma häält salvestise pealt kuulata, siis usu, lastele meeldib see rohkem kui näitlejate sisse loetud kuuldemäng. Lisaks võid paluda, et vanaemad-vanaisad oma lugusid salvestaks, et pahura lapse lohutuseks oleks laiem valik jutte.

Unejutu salvestamiseks vali mõni diktofoni rakendus ja hea lasteraamat. (Ettelugemise nippe võid lähemalt lugeda siit.) Pole hullu, kui vahel veidi puterdad ja sõnu segi ajad – nii ongi ehedam. Kui lugu loetud, võid seda lastele ette mängida näiteks pikkade sõitude ajal või siis, kui pead kodust ära olema.

Muidugi ei asenda salvestatud unejutt kaisus raamatu lugemist, kuid see on väga lohutav aseaine juhul, kui lapsed on eemal ja igatsevad su häält kuulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles