GALERII ⟩ Heli Illipe-Sootak ja Elina Sildre esitlesid uut lasteraamatut, mis ilmub nii eesti kui vene keeles

Copy

18. augustil esitlesid lastekirjanik Heli Illipe-Sootak ja illustraator Elina Sildre uut keskkonnateemalist kogupere tegelusraamatut «Mina hoolin Eestist!».

«Mina hoolin Eestist!» ilmub nii eesti kui vene keeles ning seda täiendab põnevate ülesannetega nupuraamat. Raamat on järg mullu ilmunud Kätlin Vainola ja Elina Sildre ülimenukale raamatule «Minu Eesti seiklus», mis kujunes müüduimaks raamatuks Eestis 2019. aastal.

Raamatu peategelasteks on animoid Dio ja tema tehismõistus Aiti, kes ühel erakordsel ööl Eestimaale jõuavad. Tee peal kohtuvad nad kodutu koera Ruudi ja tõukass Kassandraga ning saavad teada, kui rikas ja ilus on Eesti loodus ning mõistavad, et vett ja elektrit säästes, prügi sorteerides ning enda järel koristades muutub meie keskkond puhtamaks.

«Kui mulle tehti ettepanek osaleda keskkonnateemalises raamatukirjutamisprojektis, tundsin kohe, et see töö on mulle kui bioloogile ja lastekirjanikule justkui loodud. Kasutasin ära ühe varasema mõtte kodutust koerast – Ruudist – ja kodukassist ning niipea, kui illustraator Elina Sildre oli tegelaste kontuurid tahvlile tõmmanud, hakkasin kirjutama,» rääkis raamatu autor ja lastekirjanik Heli Illipe-Sootak. «Lugu, mis oleks parasjagu naljakas, samas põnev ja ehk natuke õpetlikki, ja sobiks nii väikestele kui ka suurtele.»

Lisaks raamatu autoritega kohtumisele said lapsed Lennusadama maskoti ümarmudil Ülo juhendamisel ise lauale laotatud prügikuhja sorteerida, õppides sealjuures ära, millised jäätmed tuleb paigutada biojäätmete, ohtlike jäätmete, paberi ja kartongi ning segaolmejäätmete konteineritesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles