VIDEO Annika Lõhmus romaanist «Pooltoonid»: lühisuhtevägivald puges ise sellesse raamatusse sisse

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Autor Annika Lõhmus rääkis Heli kirjastuse kirjandusliku kolmapäeva videokohtumises oma varasematest raamatutest ja äsja ilmunud romaanist «Pooltoonid», mis jutustab muusiku elust.

Lõhmus selgitab videos, et lähisuhtevägivald tuli kuidagi ise «Pooltoonides» sisse ning nüüd on ta saanud lugejatelt tagasisidet, et see on isegi raamatu peateema. Ise ta leiab see on väga oluline teema, millest peabki rohkem kirjutama ja kõnelema, kuid raamatus on väga oluline rõhk siiski ka muusiku elul ja elustiilil.

Vaata lähemat allolevast videost!

NB! Annika Lõhmuse romaani «Pooltoonid» esitlus toimub 5. septembril kell 17.00 Kirjandustänava festivalil Koidula tänaval Kirjastuste Liidu telgis. Autoriga vestleb kirjanik Heli Künnapas.

Annika Lõhmus, «Pooltoonid».
Annika Lõhmus, «Pooltoonid». Foto: Varrak

***

«Pooltoonid» on Annika Lõhmuse esimene romaan, mille tegevus toimub suures osas Eesti klassikalise muusika maailmas. Kuna autor on ise elukutselt laulja, oli tema esialgne mõte kirjutada raamat muusikutest, täpsemalt ühe noore, keerulise lapsepõlvega muusiku arengust küpse ja professionaalse interpreedini. Kirjutamise käigus imbus nagu iseenesest sisse veel üks teema - lähisuhtevägivald, mis muusika kõrval kujunebki teiseks pealiiniks. Raamatust leiab siiski ka heledamaid pooltoone ning loomulikult ei puudu sealt armastus.

Varasemalt on Annika Lõhmuse sulest ilmunud luulekogu «Halo» (Hea Tegu Kirjastus, 2017) ja reisinippide käsiraamat «Passist reispassini» (Hea Tegu Kirjastus, 2017).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles