Jelena Skulskaja uuest raamatust: mõtlesin, et ükskord pean ka enda kohta midagi kirjutama, et näidata, kui vastik ma olen

Copy
Jelena Skulskaja
Jelena Skulskaja Foto: Liis Treimann

Juku-Kalle Raidi «Jukuraadio» 320. köögilauas istub vene-eesti kirjanik Jelena Skulskaja, kellelt ilmus just romaan «Simson lahkub juuksuri juurest».

Jelena Skulskaja, «Simson lahkub juuksuri juurest».
Jelena Skulskaja, «Simson lahkub juuksuri juurest». Foto: Raamat

Raamatut köögilauas ümber ei jutustata, küll aga tehakse õudne ekskursioon vene kirjandusloo veel õudsemasse ajalukku, selle juhtoinaste igapäevaellu ning isiklikku kööktuppa – kuldsest ning hõbedasest sajandist alates tänapäevani välja. Puškin, Lermontov, Dostojevski, Tsvetajeva, Blok, Ahmadulina jne.

Me saame teada, miks sureb vene klassik peaaegu alati koledat ning ajuvaba surma, miks ta end ise kannatama paneb ning miks on olnud moodne olla psühhopaat, kui sa juba kord oled vene kirjanik.

Kuula Kuku raadio saadet «Jukuraadio»!

Raamatu esitlus toimub autori 70. juubelil, 8. augustil kell 16.00 Tallinnas, Harju tänava raamatupoes Raamatukoi, kuhu on oodatudkõik huvilised. 9. augustil kell 14.00 toimub Kirjanike maja Musta laega saalis (Harju tn 1) Skulskaja lavastatud etenduse «Othello maskeraad – häda mõistuse pärast» ettekanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles