STRESSIST VABANEMINE Negatiivset meelt ei saa alla suruda

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: shutterstock.com

Joogaõpetaja Liina Ravneet Elviku raamatust «Kundalini jooga. Teekond imelisse võlumaailma» leiab näpunäiteid ja praktilisi harjutusi, kuidas laadida ennast energiaga, visata seljast stressirüü, avada külluse ja elurõõmu kraanid ning palju muud põnevat.

Negatiivne meel

Negatiivne meel on see hääl sinu sees, kes hoiatab olukordade miinuspoolte eest ja võimalike negatiivsete kogemuste eest. Kuigi ta reageerib negatiivselt kõigele, mida kohtab, on ta tegelikult sinu sõber. Tema kõige suurem ülesanne ja eesmärk on sind hoida ja kaitsta. Kalkuleerides riske ja võimalikke komistuskive, annab ta sulle infot kõige kohta, mis võiks sind kahjustada.

Liina Ravneet Elvik «Kundalini jooga võlumaailm».
Liina Ravneet Elvik «Kundalini jooga võlumaailm». Foto: Kirjastus Pegasus

Tasakaalus ja harmoonias toimiv negatiivne meel aitab asjadel vahet teha ja ohtu hinnata. Ta pakub kaitsvat ruumi, kus sinu ideed saavad õide puhkeda. Nagu ema, kes märgates last lõkkele lähenemas, hoiatab teda põletada saamise eest, juhatab negatiivne meel sind. Negatiivse meele kõrgeim ülesanne on aidata su hingel selles füüsilises maailmas turvaliselt kasvada ja õide puhkeda.

Kui negatiivne meel on proportsioonist väljas, võid sageli tunda ärevust ja hirmu ning kahelda pidevalt kõiges, mida teed. Võid olla aldis depressioonile, olla teistest sõltuv ja mõjutatav ning tunda, et polegi mõtet midagi teha, sest nagunii ei tule välja.

Tasakaalust väljas negatiivne meel võib sind kallutada liigsele naiivsusele ja vanade mustrite kordamisele. Nõrk negatiivne meel ei anna sulle õigel ajal ja piisavalt infot ning jätab su hädaohtu ja rumalate otsuste kätte. Samuti võib see muuta sind rohmakaks ja tundetuks, nii et valad kontrollimatult negatiivseid emotsioone ümbritsevatele inimestele ja näed kõiges ainult halba.

Negatiivset meelt ei saa alla suruda. Sa pead teda kuulama, aga tasakaalustatud moel, kasutades otsuste langetamisel lisaks positiivse ja neutraalse meele edastatud infot. Negatiivne meel tahab olla kaitstud ja tunda, et kuulub kuskile. Suhestu temaga armastaval moel ja näe teda mitte kui halba kurvakujurüütlit, vaid heatahtlikku sõpra. Niimoodi lood tugeva ja teadliku suhte selle olulisuse ja toetava osaga oma meelest.

Apollo e-poe link raamatule SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles