5 inspireerivat tsitaati James Alleni raamatust «Nagu inimene mõtleb»

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexel.com

Raamat «Nagu inimene mõtleb» on ajatu klassika, mida on trükitud miljoneid eksemplare. James Alleni raamat käsitleb mõtte jõudu ja kirjeldab, kuidas oma mõttemaailmaga kannatlikult ja targalt töötades oma elu paremaks muuta.

Avaldame raamatust viis inspireerivat tsitaati mõtte mõjust tervisele.

1. «Keha teenib meie meelt. See allub kõigele, mida meel teeb tahtlikult või automaatselt. Alatute mõtete mõjul tabab keha kiirelt haigus ja allakäik; rõõmsate ja ilusate mõtete käsul ehivad seda nooruslikkus ja ilu.»

2. «Tugevad, puhtad ja õnnelikud mõtted on elujõulise ja nõtke keha ehitusmaterjaliks. Keha on õrn ja plastiline instrument, mis reageerib varmalt seda mõjutavatele mõtetele, ja mõtteharjumused avaldavad kehale nii head kui ka halba mõju.»

3. «Kuni inimene mõtleb ebapuhtaid mõtteid, on tal ka ebapuhas ja mürgitatud veri. Puhtast südamest tuleb puhas elu ja puhas organism. Rüvetatud meel tekitab rüvetatud mõtteid ja rikutud organismi. Mõte on tegevuse, elu ja ilmingu allikas; tehke see puhtaks ja kõik on puhas.»

4. «Nii nagu ei saa luua meeldivad ja tervislikku elupaika ilma ruumidesse värsket õhku ja päikesepaistet laskmata, on ka tugev organism ning sära, õnnelik ja pingevaba näoilme rõõmsate, heatahtlike ja rahulike mõtete vaba voogamise tulemus.»

5. «Ükski arst pole organismi hädade ravimisel nii edukas, kui on rõõmsameelne mõte; hea tahe lohutab ja ajab mure- ja kurbusepilved kõige paremini laiali. Pidev pahasoovlike, küüniliste, kahtlustavate ja kadedate mõtetega elamine tähendab enese sulgemist omaloodud vangikongi. Mõelda kõikidest hästi, olla rõõmus, õppida kannatlikult kõigest head leidma – niisugused isetud mõtted on aga kui taevaväravad ja kui lubada iga päev endas voolata rahulikel mõtetel kõigi olendite suhtes, toob see nende mõtete omanikule küllusliku meelerahu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles