Esimese klassi soovituslik kirjandus, mida lapsega enne kooli lugeda

Anna Maria Naanuri
, suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: shutterstock.com

Apollo raamatupood on koostanud sügisel esmakordselt kooliteed alustava lapse kirjandusloetelu, millega saavad vanemad koos oma võsukestega juba varem tutvust teha.

1. Eno Raud «Sipsik»

Eno Raud «Sipsik»
Eno Raud «Sipsik» Foto: Kirjastus Tammerraamat

Esimene “Sipsik” ilmus 1962. aastal ehk esimesed Sipsiku lood on kirjutatud rohkem kui 50 aastat tagasi. Vahepeal on elu küll palju muutunud, kuid toona oli ju televiisorgi uus ja huvitav asi ja värviteleviisoristn tol ajal alles unistati. Selles raamatus siin on kõik Sipsiku lood täpselt sellisel kujul, nagu nad alguses kirja pandi. Lugude juurde on lisatud illustratsioonid, mida kõik täiskasvanud oma lapsepõlvest hästi mäletavad ja tunnevad.

2. Eno Raud «Karu maja»

Eno Raud «Karu maja»
Eno Raud «Karu maja» Foto: Kirjastus Hea Lugu

Täielik nostalgialaks eesti lastekirjandusklassikast! Eno Raua kirjutatud ja Siima Škopi illustreeritud raamatus saate teada, kuidas karu endale kinnisvara arendas, siil oma uue keedupotiga metsarahva elevile ajas, rebane sokku kanavargaks kauples, toonekurg oma menüüd uuendas ning jänes ootamatult kalakasvatajaks sai. Armas lasteraamat sisaldab lugusid ka teistest põnevatest juhtumistest metsas.

3. August Kitzberg «Piibelehe-neitsi»

August Kitzberg «Piibelehe-neitsi»
August Kitzberg «Piibelehe-neitsi» Foto: Kirjastus Hea Lugu

Piibelehe-neitsi, kes on veel pisem kui kõik pöialpoisid ja päkapikumehed, elas rahulikult ja rõõmsalt oma lillemajas, mille läve ees oli viis kellukest. Need kõlisesid ilusasti, kui keegi helistas. Ka Maasikmarja-õieneitsid teadsid seda ja käisid tal sageli külas. Suur vihm ujutas aga väikse lillehaldja maja üle ja tal polnud enam kuhugi magama heita. Kuidas piibelehe-neitsi endale uue kodu leiab, loe juba raamatust.

4. Juhan Kunder «Suur Peeter ja Väike Peeter»

Juhan Kunder «Suur Peeter ja Väike Peeter»
Juhan Kunder «Suur Peeter ja Väike Peeter» Foto: Kirjastus Hea Lugu

Tegemist on vana hea õpetliku muinasjutuga, mis pajatab rikka mõisahärra kahest orjast – Suurest ja Väikesest Peetrist. Mürakas Suur Peeter teeb raskel metsatööl ülekohut kiitsakale ja heasüdamlikule Väikesele Peetrile ja sööb tema leivakoti tühjaks. Väikesel Peetril õnnestub aga sõprade abiga talle ükskord kätte maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles