Julia Robertsi raamatusoovitused: 2 teost, mis jäävad pikaks ajaks meelde

Copy
Julia Roberts.
Julia Roberts. Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

Hollywoodi superstaar Julia Roberts loeb hea meelega klassikalist kirjandust ja soovitab oma lemmikraamatuid teistelegi.

«Ma usun ajastuse võimu,» rääkis ta väljaandele O Magazine. «Teatud raamatud on tulnud minu ellu sellisel moel, et paratamatult paneb mõtlema: «Praegu on selle lugemiseks täiuslik aeg».»

Siin on tema soovitatud raamatustest kaks teost, mis on ilmunud ka eesti keeles.

«Kehale kirjutatud» Jeanette Winterson

«Jeanette Winterson on kirjutanud palju imelisi raamatuid ja mind paneb mõtlema, et huvitav, kuidas see naine magada saab? See lugu on väga intrigeeriv. Üks asi, mis mind hämmastab – ma ei teagi, kui palju olin seda raamatut juba lugenud, kui mõistsin – üht peategelast kirjeldatakse soo mõistes väga ebamääraselt. Aga ma ei saagi aru, kas Winterson tahab, et inimesed seda enne raamatu lugemiost teaksid. Umbes nagu oleks sul võimalus valida, mis soost sa tahad, et see tegelane oleks,» kirjeldas Julia Roberts oma lugemiselamust. «Ja tal tuleb see tõesti hästi välja ilma lugu segaseks ajamata, ja ilma et keegi üldse väga märkaks, mis ta teinud on.»

«Süda on üksildane kütt» Carson McCullers 

«Üks kõige imelisemaid raamatuid, mis k ma kunagi üldse lugenud olen, on «Süda on üksildane kütt»,» ütles Roberts, kes on enda sõnul samuti Lõuna-Ameerikast pärit nagu ka kirjanik McCullers. «Huvitav, kui palju oskavad teised inimesed hinnata neid nüansse, mis on iseloomulikud vaid Ameerika sellele kindlale osale. See raamat ilmus siis, kui McCullers oli alles 23-aastane. Mina tegin 23-aastaselt veel tunniajaseid lõunauinakuid. Kui tähelepanuväärne, et ta sellises vanuses juba nõnda andekas oli,» kiitis näitlejanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles