Võta nädalavatusel ette kirjanduslik jalutuskäik ja loe Tartu tänavaluulet

Copy
Tartu linna päeva puhul joonistati kesklinna tänavatele kümme luuletsitaati, mille valis välja linnakirjanik Carolina Pihelgas ja tänavale värvis need tänavakunstnik Hapnik.
Tartu linna päeva puhul joonistati kesklinna tänavatele kümme luuletsitaati, mille valis välja linnakirjanik Carolina Pihelgas ja tänavale värvis need tänavakunstnik Hapnik. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Linnakirjanik Carolina Pihelgas valis linna päevaks välja kümme tsitaati eesti luuletajatelt, mis leidsid koostöös kunstnik Hapnikuga tee Tartu tänavasillutisele. Luuleread panevad hetkeks peatuma, püüavad pilku ja mõtet ja loovad kirjandusliku ruumi. 

Kõiki luuleridu saab näha, kui võtta Tartu linnas ette üks mõnus jalutuskäik. Tsitaatide asukohad linnas aitab üles leida linnaraamatukogu kirjandusäpp TartuFic, mida saab tasuta alla laadida nii GooglePlay’st kui ka AppleStore’ist. Äpi abil on kõik need kohad läbitavad jalutuskäiguna pealkirjaga «Tartu tänavaluule».

Kuna TartuFic’i teekond ei sisalda otseselt tekste vaid ainult pilte tekstidest, siis soovitavad äpi loojad läbida teekond sisselülitatud andmesidega või enne teeleminekut wifi-alas kõik kümme teekonnapunkti läbi käia ning pildid alla laadida.

Vaata luuleridade asukohti kaardil. Jalutuskäigu pikkus on natuke alla kahe ja poole kilomeetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles