Hoiatus: ärge pange raamatukoguraamatut mikrolaineahju!

Copy
Foto: Shutterstock

Koroonaviirus Covid-19 kohta levib palju müüte ja eksiarvamusi.

Teadlased näevad tublisti vaeva, et viirust ja selle leviku üksikasju põhjalikult tundma õppida, kuid siiani on paljugi, mida me selle kohta veel ei tea. Nõnda on levitatud ka arvamust, et kõrge temperatuur koroonaviirust tapab. Küllap on see põhjuseks, miks mõned inimesed on raamatuid enne raamatukokku tagastamist mikrolaineahjus «küpsetanud», edastab Bookstr.

USAs Michigani osariigis asuva Kenti raamatukogu juhataja postitas Facebooki meeldetuletuse, et raamatukogus on nakkusohuga arvestatud ja raamatud pannakse pärast tagastamist 72 tunniks karantiini. Mõni laenutaja on ilmselt tahtnud ise raamatuid puhastada ja pannud neid mikrolaineahju. See on aga väga ohtlik, sest raamatutes on raadiosageduse järgi identifitseerimiseks RFID turvamärgistused, mis mikrolaineahjus kergesti põlema lähevad.

USA haiguste kontrolli ja ennetuskeskus (CDC) on andnud USA raamatukogudele korralduse panna tagastatud raamatud 72 tunniks karantiini. Mikrolaineahjus kuumutamine rikub raamatukogu turvamärgistuse ja paneb raamatu põlema. Pealegi ei ole kindel, et sellest oleks mingit kasu ka viiruse kahjutuks tegemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles