Suur Eesti Sudoku ilmus maailmameistri abiga

Copy
Loogika-MM-il Prahas esindasid Eesti koondist Marek Oja, Margit Scheler, Jaan Laks ja Tiit Vunk. Pildil lahendavad eestlased võistkonnavoorus ühisülesannet.
Loogika-MM-il Prahas esindasid Eesti koondist Marek Oja, Margit Scheler, Jaan Laks ja Tiit Vunk. Pildil lahendavad eestlased võistkonnavoorus ühisülesannet. Foto: Jaanus Laidna

Suur Eesti Sudoku on äsja ilmunud mahukaim kohalik sudokuväljaanne, mis treenib taipu ja pakub lahendamisrõõmu nii algajale kui ka kogenud mõistatajale.

Foto: Nuti Grupp

Suur Eesti Sudoku koosneb neljas raskusastmes 160 originaalsudokust, mille on läbi lahendanud ja üle kontrollinud 2016. aasta sudoku maailmameister Tiit Vunk. Maailmameistri sõnul arendab sudokute lahendamine kiiret ja loogilist mõtlemist ning keskendumisvõimet. «Usun, et see võiks kasulik olla näiteks matemaatikatundides paremini hakkama saamiseks. Samuti on see hea ajaviide ja võimalus end ümbritsevast välja lülitada. Mõni raskem sudoku võib teinekord olla ka hea une tekitaja,» usub ta.

Tiit Vunk on veendunud, et sudokute lahendamisega võiksid algust teha juba eelkooliealised lapsed. «Osalesin selle aasta jaanuaris Indias toimunud Aasia sudoku meistrivõistlustel ja seal oli kõige noorem kategooria U10. Kõige väiksemad osalejad võisid olla umbes 6-7 aasta vanused.»

Ajakirja naelaks ja enese proovilepanekuks on iga mõistatuse juures maailmameistri lahendusaeg.

Suure Eesti Sudoku mõistatused on loonud Tõnu Paldra, kontroll-lahendaja on Tiit Vunk, toimetaja Liia Merino, keeletoimetaja Piret Reidla, kujundaja Sirli Siniväli.

Suur Eesti sudoku üks ülesannetest.
Suur Eesti sudoku üks ülesannetest. Foto: Nuti Grupp
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles