Äsja enda eluloo avaldanud Val Kilmer soovitab suveks 4 raamatut

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Val Kilmer filmis "Heat" (1995).
Val Kilmer filmis "Heat" (1995). Foto: CAP/KFS/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Näitleja ja muusik Val Kilmer pani kirja oma eluloo, mille pealkirjaks sai «I'm Your Huckleberry» (Mina olen teie Huckleberry). Raamatus kirjeldab ta paljude kuulsate filmide saamislugusid, aga jutustab ka oma suhetest ja võitlusest kõrivähiga, millest ta meedias on väga vähe rääkinud.

Mida loeb kuulus näitleja suvisel ajal? Kireva elulooga värske raamatuautor jagas Amazonile oma lugemiselamusi ja soovitas nelja raamatut.

«Suvelugemises on midagi väga erilist. Kui te olete nagu mina, siis sätite raamatu nautimiseks täiusliku olustiku, olgu see siis ookeani ääres või tagaaias,» ütles Kilmer, kelle sõnul on kohast hoolimata oluline tunda end mugavalt ja lasta tuult varvaste vahele. «Need hetked peavad tunduma ehtsad ja kui ma olen lõpetanud, siis tahan oma rännakut kõigiga jagada.»

1. «Huckleberry Finni seiklused» Mark Twain

«See on üks parimaid, kui mitte kõige paremaid Ameerika romaane,» kiidab Val Kilmer, kes on ilmselgelt saanud teosest inspiratsiooni ka enda eluloo pealkirjastamisel. «Autori vestmisoskus ja teose eluõppetunnid ei pane imestama, et see on kirjandusõppe üks põhialustest.»

2. «Minu lugu» Michelle Obama

«See raamat on õnnestunud nii mitmel tasandil,» räägib Kilmer, kelle selgitusel kannab teos väga olulist sõnumit oma hääle leidmisest ja tõekspidamiste eest seismisest. «See on ka väga ekstreemsetest takistustest üle saamisest ning negatiivsest energiast väärikuse ja graatsiaga üle saamisest.»

Val Kilmer 2019. aasta juulis. Kõrivähiravi on staari häälele ränka mõju avaldanud.
Val Kilmer 2019. aasta juulis. Kõrivähiravi on staari häälele ränka mõju avaldanud. Foto: Lev Radin/Zumapress.com/Scanpix

3. «Aarete saar» Robert Louis Stevenson

«See raamat mõjutas mind ja mu vendi üles kasvades väga tugevalt,» tunnistab Kilmer, kelle sõnul oskab Stevenson nõnda seikluslikult ja haaravalt kirjutada, et paljud stseenid raamatust mõjuvad nagu vaataks filmi.

4. «The Collected Poems of Wallace Stevens» Wallace Stevens

«Ma armastan luulet. Seda lugeda. Seda kirjutada. Ja Stevensi töös puudutab kõik mind isiklikult,» ütleb Kilmer ja märgib, et ta ei oskagi midagi enamat lisada, sest rohkem kiitust autor ei vaja ja teda tuleb lihtsalt lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles