Näitleja Viggo Mortenseni 5 lemmikraamatut, mis võib vabalt üksikule saarele kaasa võtta

Raamatuportaal
Copy
Viggo Mortensen 9. juulil Argentiinas esitlemas oma luulekogu "Branches for a nest".
Viggo Mortensen 9. juulil Argentiinas esitlemas oma luulekogu "Branches for a nest". Foto: Enrique Garcia Medina/Scanpix

Taani-Ameerika näitleja Viggo Peter Mortensen Jun loeb palju ja ka kirjutab hea meelega. Hiljuti ilmus tema uus luulekogu «Branches for a nest». Siin on aga tema lemmikraamatud, mis ta enda sõnul üksikule saarele kaasa võtaks. Need teosed on ka eesti keelde tõlgitud.

Viggo Mortenseni sõnul ei ole midagi olulisemat loodusjõududest, mis mõjutavad meid tahes-tahtmata nii positiivselt kui negatiivselt. Darwini evolutsiooniteooriat peab ta hädavajalikuks teejuhiks kõigile, et mõista, miks me üldse siin oleme ja kuidas keskkonnaga harmoonias elada.

Mortensen peab Russelli käsitlust filosoofiast vaatamata mõnele puudusele ja üldistustele üheks kõige väärtuslikumaks juhiseks sotsiaalajalukku.

Kuigi Mortensenile on olulised paljud poeedid, hindab ta enim just Shakespeare’i, kel on väga laiad teadmised, võluv lüürilisus ja hea huumor.

Nii nagu Shakespeare, uurib ka Dante Mortenseni sõnul inimeseks olemise universaalseid tõdesid ja toob neid hästi esile.

«Fausti» peab näitleja suurepäraseks kirjandusteoseks ja väärt hoiatuslooks, mille on meile palju õpetada psühholoogia, poliitika ja ajaloo kohta. Kõige tähtsam on aga selle teose võime panna meid ennast oma oma juhte avatud silmadega vaatama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles