PILDID ⟩ Kunstnik teeb leitud raamatutest kordumatuid kristallskulptuure

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

San Francisco kunstnik Alexis Arnold on viimased 9 aastat eksperimenteerinud trükimeedia väljaannetega ja teinud neist sätendavaid kristallskulptuure.

Alexis Arnoldi sari «Crystallized Books» käsitleb teksti või teose sisu ja materjali kooskõla, edastab The Modern Met.

Omapärase tulemuse saamiseks kunstnik esmalt koolutab raamatuid ja kastab neid vette. Seejärel kannab ta märjale raamatule booraksilahust, mille tõttu tekivad kristallid ning trükis muutub jäigaks. «Kristallid eemaldavad teksti ja raamatud tahkuvad geoloogilisteks skulptuurideks,» selgitab ta.

Kunstnik on booraksilahusega teinud skulptuure paljudest tuntud teostest, nende hulgas on näiteks «Kolm musketäri» ja «Kuidas tappa laulurästast». Kristalliseerumise tõttu võivad raamatu illustratsioonid ja teised eripärad rohkem esile tulla, aga võivad ka sootuks haihtuda ning teoses jääb järele vaid tuhm kivikamakas.

«Raamatutel on esemetena väga eriline roll, neis on jutud, õpetused, mälestused ja muudki. Seega sobisid need suurepäraselt kristallikasvatusega eksperimenteerimiseks,» kommenteerib Arnold, kes on selleks proovinud erinevaid esemeid.

Raamatusarjaga alustas kunstnik 2011. aastal, kui e-raamatute osakaal järsult tõusis. Paberraamatuid jäi üha rohkem üle ja neid hakati ära viskama. Kunstnik leidis, et kui need muuta kunstiteosteks, annab ta raamatutele uue elu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dancing on My Grave ?⚰️

A post shared by Alexis Arnold (@a.lexis.arnold) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Vintner's Art #crystallized #book @tappancollective ??

A post shared by Alexis Arnold (@a.lexis.arnold) on

Tagasi üles