Raamat, mida Gloria Steinem peab möödunud aastal ilmunud teostest üheks parimaks

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Gloria Steinem.
Gloria Steinem. Foto: Dennis Van Tine/imago images / Future Image/Scanpix

Ajakirjanik, poliitiline aktivist ja feminist Gloria Steinem inspireerib oma sõnavõttudega paljusid. Ta on avaldanud raamatuid ja perioodilisi väljaandeid ning rajanud organisatsioone, mis kaitsevad vähemuste õigusi.

Möödunud aastal ilmus Gloria Steinemi sulest uus raamat «The Truth Will Set You Free, But First It Will Piss You Off!: Thoughts on Life, Love, and Rebellion», mis on tema kõige inspireerivamate ja sütitavamate tsitaatide kogu. Teos on ilmekas näide, miks Steinemi meelest on tsitaadid igapäeva poeesia.

Amazon uuris, mida Steinem ise loeb ja millised raamatud talle just möödunud aasta valikust silma jäid. Ühe erilise pärlina hakkas talle silma Amy Richardsi raamat «We Are Makers: Real Women and Girls Shaping Our World».

«Amy Richards on loonud raamatu, mida ma üles kasvades otsisin, kus on koos lai valik erinevaid eeskujusid,» kiidab Steinem. «See raamat oleks inspireerinud mind ideedega, kellega ma suureks kasvades maailma jagaks, aga samas oleks see hõlmanud ka mind väikese tüdrukuna.»

Steinemi sõnul on raamatus erinevate naiste biograafiad ja tsitaadid alates rassipiire ületanud baleriinist Misty Copelandist kuni ülemkohtu klaaslae purustanud Ruth Bader Ginsburgini. Teoses on ka valik sportlasi, tehnoloogiaeksperte, kirjanikke ja arhitekte, pluss mõned julgustavad isad. «See on raamat kõikidele tüdrukutele oma unistuste täitmiseks,» soovitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles