Tallinna keskraamatukogu ootab lugejaid teenindussaalidesse

Copy
Tallinna Keskraamatukogu. Pildil võõrkeelse kirjanduse osakond.
Tallinna Keskraamatukogu. Pildil võõrkeelse kirjanduse osakond. Foto: Mihkel Maripuu

Alates juunist saab Tallinna keskraamatukogus taas riiulite vahel raamatuid valida, laenata spordivahendeid ja muusikariistu ning kasutada muid teenuseid. Raamatukogudes tuleb järgida 2 + 2 reeglit ja teenindussaali üheaegselt lubatud külastajate piirarvu, seega võib esimestel päevadel esineda tavapärasest pikemaid järjekordi.

Võimalusel tasuks raamatukogu külastus veel veidi edasi lükata, kuna kõik teavikute tagastustähtajad on pikendatud ja esimesed tagastustähtpäevad jäävad juuni teise poolde. Lugejatele, kes on andnud raamatukogule oma e-posti aadressi, saadetakse uue tagastustähtpäeva kohta teavitus e-postile, samuti saab tagastustähtpäevi kontrollida ja võimalusel pikendada iseteeninduses Minu ESTER. Raamatukogust võib alati infot küsida ka telefoni või e-posti teel. Viiviste arvestus, mis peatati 13. märtsil 2020. aastal, taastatakse alates 25. juunist 2020. aastal.

Kõigile, kes soovivad oma raamatukogukülastust kiiremaks ja ohutumaks muuta, pakub raamatukogu endiselt võimalust teavikud ette tellida. Soovi korral toimub laenutus inimkontaktivabalt. Raamatukogu pakub endiselt koduteenindust Tallinna pensioniealistele elanikele, kel riskirühma kuulumise tõttu ei pruugi olla ohutu raamatukogu külastada. Suvel on mitme haruraamatukogu juures avatud välilugemissaalid, kus perioodikaga saab tutvuda värskes õhus.

Raamatukogus arvutit kasutada soovijad peavad esialgu arvestama pooletunniste seanssidega ning võimalusel aja ette broneerima, kuna arvutitöökohti on ohutusnõuete tõttu tavapärasest vähem.

Endiselt on kõik oodatud kasutama e-raamatukogusid ELLUOverDrive ja RBdigital, kust saab laenata nii eesti- kui võõrkeelseid e-raamatuid, võõrkeelseid audioraamatuid ja e-ajakirju. Kirjanduse valik täieneb pidevalt. Raamatukogu pakub edasi ka teisi e-teenuseid, sh koolitusi videosildade vahendusel.

Sel aastal on Tallinna keskraamatukogu kasutanud 54 174 lugejat, kes on teinud kokku 675 948 laenutust. Seoses eriolukorraga on olulisel määral kasvanud e-raamatukogu ELLU kasutajate ja laenutuste arv. Eriolukorra alguses, 18. märtsil kõikidele Eesti elanikele avatud e-raamatukogu ELLU kasutab täna rohkem kui 13 700 lugejat, kes on teinud üle 56 000 laenutuse. 

Raamatukoguhoidjad loodavad kõigi lugejatega suve jooksul taas kohtuda ja soovivad toredaid lugemiselamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles